Egy merőben új koncepciójú sportautó. Még hatékonyabb – például a karbont alkalmazó intelligens könnyűépítésnek és az aerodinamikus dizájnnak köszönhetően. Még fenntarthatóbb – a kimagaslóan hatékony eDrive technológia és a belső tér újrahasznosítható anyagai révén. Mindezekkel együtt a dinamizmusról és a sportos megjelenésről sem kell lemondani. Ami nincs: kompromisszum. Ami van: a vezetési élmény és a környezettudatosság optimális elegye. A BMW i8 egy olyan plug-in hibrid modell, amely az innovatív elektromos motor és a fejlett technológiákkal ellátott belső égésű motor előnyeit egyesíti. Az eredmény: semmi máshoz nem hasonlítható vezetési élmény – extrém módon alacsony fogyasztás és csekély emisszió mellett.

A BMW i8 készen áll arra, hogy forradalmasítsa kategóriáját – mint az első olyan sportautó, amely egy kompakt modell fogyasztási és emissziós értékeivel rendelkezik. A plug-in hibrid egyik erősségét az elektromos és a belső égésű motor tökéletes összhangja jelenti, ami a maximális hatékonyságban és az úton mutatott dinamizmusban nyilvánul meg. Az első sportautó, amely a korszellemet is mozgásra sarkallja.

Általános koncepciójával a BMW i8 a modern és fenntartható sportautó víziójának megtestesülése. Az érzelmekkel telített dizájn azonnal egyértelművé teszi mindazon értékeket, amelyeket a BMW i8 hordoz. Mindez azonban nem kizárólag a sportautós karakterről szól, hiszen az esztétikum gyakorlati célokat is szolgál: az aerodinamikus dizájn a maximális hatékonyság egyik kulcsa. A BMW i8 sokkal többet nyújt a puszta sportosságnál. Különleges meghajtási koncepciójával ugyanis újraértelmezi a sportos mobilitás fogalmát. Mindez azért lehetséges, mert a nagy teljesítményű plug-in hibrid rendszer, amely a BMW eDrive technológiát ötvözi egy 1,5 literes, 3 hengeres BMW TwinPower Turbo benzines erőforrással, az elektromos és a belső égésű motor előnyeit egyesíti az egyedülálló vezetési élmény érdekében.

Az elektromotor és a nagy teljesítményű benzines erőforrás különleges kombinációja képezi az alapját korunk leginnovatívabb sportautójának – a BMW i8-nak. A jármű sportos karaktere mindig teljesen nyilvánvaló. A belső égésű és az elektromos motor tökéletes összjátékának köszönhetően a hatékonyság és a dinamizmus egyformán jellemző az autóra.

sportautós arányok egy egyedülálló könnyűépítési koncepcióval találkoznak, amelynek esetében a mérnökök minden egyes felesleges grammot megtakarítottak. A LifeDrive architektúra két részegységből áll, amelyek tökéletesen megfelelnek az intelligens könnyűépítés elve által támasztott követelményeknek. Az első komponens a Drive modul, egy alumínium szerkezet, amelynek első részében található az elektromotor, a hátsó részében pedig a 3 hengeres benzinmotor kapott helyet. A két szekciót a nagyfeszültségű akkumulátor köti össze. A LifeDrive architektúra második komponense a Life modul, a nagy szilárdságú karbonból készült, ultrakönnyű utascella. Utóbbi fontos szerepet játszik az elektromotor és a nagyfeszültségű akkumulátor jelentette súlytöbblet kompenzálásában is. A kombináció, amely LifeDrive koncepcióként ismert, az BMW i8-at a hibrid járműgeneráció éllovasává teszi. Az átgondolt, az adott modellre szabott könnyűépítési koncepció tökéletes és hatékony módon viszi át a hétköznapi közlekedésbe a maximális sportosságot és a leleményes fenntarthatóságot.

Alakot ölt a jövő – az új BMW i8 Coupé formájában. Az autó, amely csupa lendület és izgalom, készen áll arra, hogy új értelmet adjon a mobilitás fogalmának, valamint, hogy feltétel nélküli vezetési élmény nyújtson egészen addig, ameddig csak el nem fogy alóla az aszfalt. Elég egyetlen pillantást vetni az ikonikus dizájnra ahhoz, hogy magasra szökjön az adrenalinszint. A kilométeróra mutatója ugyanilyen heves iramban tör előre: az innovatív plug-in hibrid hajtáslánc, amely 374 lóerőt és 570 Nm-nyi nyomatékot állít elő, mindössze 4,4 másodperc alatt gyorsítja fel a BMW i8 Roadstert 0-ról 100 km/órás sebességre. Ennél gyorsabban tehát aligha lehetne eljutni egy új korszakba.

 A BMW i8 Coupé a legapróbb részletéig futurisztikus jelenség. A progresszív vonalak olyan formanyelvet valósítanak meg, amely aligha lehetne dinamikusabb. Az autó leglátványosabb elemei pedig nem mások, mint az impozáns, könnyű karbonszálas műanyagból készült szárnyas ajtók, amelyek kényelmesen nyithatók. Az atletikus orr-rész – amely tökéletesen fejezi ki az autó egyedi karakterét – büszkén viseli magán a tisztán LED-es első fényszórókkal övezett dupla BMW-vesét, valamint az áttervezett Air Curtain nyílásokat. A motorháztetőtől induló, jellegzetes, V-alakú, a farig húzódó black belt remekül emeli ki az autó alacsony sziluettjét. A lenyűgöző, áramlást kifejező dizájn optimalizálja a légáramlatok haladását, és eleddig nem tapasztalt szintűre emeli az aerodinamikai tulajdonságokat. A BMW i Coupé – amely a forma és a funkció tökéletes szimbiózisát valósítja meg – számára csak egyetlen irány létezik: az előre mutató.

Alakot ölt a jövő – az első BMW i8 Roadster formájában. Lelkesítő, magával ragadóan izgalmas, és készen áll arra, hogy teljesen új tartalommal töltse meg a szabadság fogalmát – azért, hogy feltétel nélküli vezetési élmény nyújtson egészen addig, ameddig csak el nem fogy alóla az aszfalt. Elég egyetlen pillantást vetni az ikonikus dizájnra ahhoz, hogy magasra szökjön az adrenalinszint. A kilométeróra mutatója ugyanilyen heves iramban tör előre: az innovatív plug-in hibrid hajtáslánc, amely 374 lóerőt és 570 Nm-nyi nyomatékot állít elő, mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsítja fel a BMW i8 Roadstert 0-ról 100 km/órás sebességre. Aligha van tehát ennél rövidebb út a szabadság új formájának megtapasztalásához.

A BMW i8 Roadster a legapróbb részletéig futurisztikus jelenség. A progresszív vonalak olyan formanyelvet valósítanak meg, amely aligha lehetne dinamikusabb. Az autó leglátványosabb elemei pedig nem mások, mint az impozáns, könnyű karbonszálas műanyagból készült szárnyas ajtók, amelyek kényelmesen nyithatók. Az atletikus orr-rész – amely tökéletesen fejezi ki az autó egyedi karakterét – büszkén viseli magán a tisztán LED-es első fényszórókkal övezett dupla BMW-vesét, valamint az áttervezett Air Curtain nyílásokat. A motorháztetőtől induló, jellegzetes, V-alakú, a farig húzódó black belt remekül emeli ki az autó alacsony sziluettjét. A lenyűgöző, áramlást kifejező dizájn optimalizálja a légáramlatok haladását, és eleddig nem tapasztalt szintűre emeli az aerodinamikai tulajdonságokat. A BMW i Roadster tehát a forma és a funkció tökéletes szimbiózisát valósítja meg, aminek egyetlen célja van: a szabadság legmagasabb fokának biztosítása.

A BMW i8 Roadster a belső terével is kifejezésre juttatja különleges karakterét. Mindez azonnal nyilvánvalóvá válik az exkluzív Accaro Amido/E-Copper felszereltségi változat láttán. Az utastérben is visszaköszönnek a külső dizájnt meghatározó dinamikus vonalak, futurisztikusan dinamikussá téve a teljes kabint. A műszerfal középső része a pilóta felé fordul, a kezelőszervek pedig intuitív módon vannak elhelyezve – aminek köszönhetően a vezető garantáltan eligazodik majd köztük és tisztán tekinthet át mindent. Az optimális oldaltartásról és a maximális kényelemről az új, elektromosan állítható, memóriafunkcióval ellátott sportülések gondoskodnak. Az ülések mögött egy kiegészítő tárolóhely található. Az opcionális Utazócsomag megrendelése esetén az autóba elhúzható elválasztóelemek, valamint egy extra, Nappa bőrből készült térképzseb kerülnek be. Sötétben a LED-es belső világítás teremt minőségi atmoszférát. A felszereltség jóvoltából az ajtók, a műszerfal, a középkonzol, valamint a kormánykerék kontúrvonalai EfficientDynamics Kék, Borostyánsárga vagy Fehér színben pompázhatnak.