641 kilométeres hatótávval érkezett meg az új Audi Q6 e-tron

0

Az elektromos autók értékesítésének szempontjából a kereslet élénkítése most az egyik legfontosabb teendő, még az olyan prémium-kategóriás autók esetében is, mint az Audi. Bár az itt nézelődök általában jobban el vannak engedve anyagilag, azért szeretik megnézni, mire adják ki a pénzüket. Sőt, még a tehetősebb vásárlók kötött is akad olyan, aki hajlandó némi engedményre az elvárásaiból, ha cserébe mondjuk jelentősen olcsóbban kaphat meg egy autót.

Valahogy így gondolkodhatott az Audi is, hiszen még piacra sem dobták a Q6 e-tron SUV-t, máris bejelentették, hogy egy még kedvezőbb árú belépőmodellel készülnek a leendő vásárlóknak. Cserébe csupán néhány paraméterből kell egy minimális veszteséget lenyelni. Meglátásom szerint teljesen korrekt csomagot tett össze még így is az Audi, cserébe forintban átszámolva közel 2,5 millió forinttal lett kedvezőbb a belépő modell, ez lett az Audi Q6 e-tron Performance.

A név csalóka, mert ez alapján az ember egy erősebb és így drágább modellt várna, ám az Audi úgy döntött, hogy ez lesz az utóneve az új alapmodellnek a Q6 e-tron esetében. Természetesen hivatalosa sajtóanyag is készült a nagy hírre. A legjobb az egészben, hogy az akkupakk megmaradt 100 kWh (94,5 kWh használható). Illetve a dupla motoros kiszereléstől is el kell tekinteni, az alapmodell esetében csupán egyetlen motor fogja majd az autót előre hajtani, ami a hátsó tengelyt forgatja majd, 240 kW teljesítménnyel. Továbbá az Audi 641 kilométeres WLTP hatótávot adott meg az Audi Q6 e-tron Performance esetében. Nekünk magyaroknak külön büszkeség, hogy a Q6 e-tron gyomrába szánt motorok is Győrben készülnek.

A 0-100 km/h gyorsulás 6,6 másodperc alatt zajlik le, a DC töltési teljesítmény csak 10kW-tal marad le az eredetileg bemutatott nagyobb tudású változattól, az alapmodell esetében ez 260 kW. Végül nézzük meg az árat is, hiszen az itt az igazi lényeg. Így kínálat közepén álló „régi alapmodell” 74 700 eurótól vihető haza, míg az új alapmodell 68 800 euróért, vagyis 5900 euró a különbség, ami 390 forintos euróval számolva 2,3 millió forint.

Az Audi Q6 e-tron értékesítése hamarosan elindulnak, és a legjobb a végére maradt, hiszen várható egy még olcsóbb Q6 e-tron is, amiben egy 83 kWh kapacitású akkumulátor kap majd helyet, erről azonban még semmi konkrétum nincs.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!