Újabb elektromos járművekkel bővíti flottáját a Pepsi

0

A Tesla Semi kamionjának a Pepsi az egyik legnagyobb vásárlóközönsége, hiszen a vállalat már a 2017-es premier idején bejelentette, hogy 100 darabot fog belőle vásárolni. A rendelést pedig le is adták, annak rendje és módja szerint. Sajnos azonban hiába a Pepsi vállalása a környezetbarát szállítási metódusok iránt, a Tesla nem igazán jeleskedett a Semi kamion gyártásában. Ezért a megrendelések sem teljesültek maradéktalanul a mai napig. A Pepsi ezért lépett egyet az elektromos flotta felépítése kapcsán és további tisztán elektromos járműveket vásárolt, mégpedig a Fordtól.

A megrendelés óta mindösszesen 36 elektromos Tesla kamion került a Pepsi állományába a megrendelt 100-ból. 15-öt a kaliforniai Modestóban található Frito-Lay leányvállalatánál, és 21-et a sacramentói telephelyén működtet a vállalat.

Azonban az eddigi darabokon túl nem igazán jönnek a további Semi kamionok, amit a Pepsi most megelégelt és további 75 darab járművel gazdagította flottáját, melyek a Pepsi 13 különböző, de Kalifornia Államon belül működő létesítményei között fognak munkába állni. Ez az új beszerzés is elősegíti a vállalat azon törekvését, hogy 2040-re elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátást a tevékenysége során.

A flottavillamosítás a pep+ (PepsiCo Positive) stratégiánk fontos része, és jól szemlélteti, hogy a fenntarthatóság a PepsiCo alapvető üzleti stratégiája – jó a bolygónknak, jó az üzletünknek és jó az általunk kiszolgált közösségeknek” – mondta John Dean, a PepsiCo Beverages Észak-Amerika nyugati részlegének elnöke.

A Pepsi lépése egyébként nem egyedi. A Reuters szerint a szintén Semi kamionra váró többi megrendelő (mint a Sysco, a UPS és a Walmart Canada is), a mai napig várják a kamionokat, ezt megelégelve pedig egyre többen kezdték el más gyártók hasonló termékeit megvásárolni. Szintén a Reuters írta meg, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk állítólag egy 2023 júniusi energiakonferencián kijelentette, hogy a Teslának egyszerűen nincs elegendő akkumulátora a teherautó sorozatgyártásához.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!