Elstartolt a Ford Explorer sorozatgyártása

0

A Ford megkezdte az új, elektromos hajtású Ford Explorer sorozatgyártását az első, kifejezetten elektromos autók európai előállítására létrehozott központjában. A történelmi múltra visszatekintő kölni gyárat a vállalat egy 2 milliárd dolláros beruházás keretében alakította át a jövő üzemévé.

Az elektromos Ford Explorer a legelső jármű, amely legördül a Ford Kölni EV Központ szalagjáról – és ez fontos lépést jelent a márka számára az új generációs, kiváló minőségű elektromos autók gyártásában. Hamarosan bemutatkozik egy következő EV-modell is, egy új sport-crossover, amelynek összeszerelése ugyancsak Kölnben kezdődik majd az év későbbi részében.

“Lenyűgöző volt végignézni, ahogy az 1930-ban megalapított kölni Ford-gyár csúcstechnológiájú, elektromos autókat gyártó központtá válik. Az új, tisztán elektromos Explorerrel megkezdődött az EV-k sorozatgyártása, ami egy új korszak kezdetét jelzi a Ford európai történelmében,” mondta el Kieran Cahill, a Ford gyártásért és nemzetközi piacokért felelős alelnöke.

A Kölni EV Központban a legfejlettebb mesterséges intelligencia segít hajszálpontosan összehangolni a modern robotok mozgását, hogy a lehető leghatékonyabban készülhessenek el az európai vásárlóknak szánt új generációs elektromos autók. Az üzem ‘digitális kettőzés’ technológiája figyeli és segíti a dolgozók munkáját, hogy a gyártási minőség a legmagasabb szintű előírásoknak is megfeleljen.

A Kölni EV Központ önállóan tanuló gépparkja és több mint 600 új robotja végzi a lemezek hegesztését, vágását, pormentesítését, festését és illesztését; a látvány olyan, mint egy bonyolult balett-koreográfia, ahol a pontosság, a hatékonyság és minőség mindennél fontosabb.

“A gyártási folyamat minden egyes lépését követve és ellenőrizve példátlan minőségi színvonalat garantálhatunk a Ford-vásárlók számára,” nyilatkozta Rene Wolf, a Ford-Werke GmbH gyártásért felelős ügyvezető igazgatója.

A Kölni EV Központ globális szinten is a vállalat egyik legtisztábban működő autógyára, ahol sikerült jelentős mértékben csökkenteni az emissziót, a vízfelhasználást és az energiafogyasztást.

A teljesen elektromos Explorer előértékesítése március végén hazánkban is hivatalosan elindult, az első példányok augusztus végén érkeznek a szalonokba. Az érdeklődők addig is, május közepétől az országos Explorer Roadshow keretében a márkakereskedésekben megismerkedhetnek a Ford új, sikervárományos termékével.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!