Megjelent a teljesen elektromos Ford Explorer Magyarországon

0

Az akár 604 kilométeres hatótávjával és 15 900 000 Ft-os alapárával a Ford azt reméli, hogy az új és továbbfejlesztett Explorer EV hozzájárulhat az eladások növeléséhez a régióban.

A vadonatúj, elektromos hajtású Explorer a Ford első elektromos személyautója, amelyet Európában fejlesztettek és gyártanak, ötvözve a német mérnöki tudást, az amerikai stílust és azt a lenyűgöző hajtásláncot, amely nulla helyi károsanyag-kibocsátással mozgatja az autót, és akár 602 kilométeres kombinált hatótávolságot biztosít egyetlen feltöltéssel. 

Az Explorerhez kétféle hajtáslánc választható: az egyik az egymotoros, hátsókerékhajtású (RWD), a másik pedig a kétmotoros, összkerékhajtású (AWD) kivitel. Mindkettőbe ugyanazt a megnövelt kapacitású lítiumion-nikkel-mangán-kobalt (NMC) akkumulátort szerelik, amely a különféle európai éghajlatokon (Skandináviától a Földközi-tenger vidékéig) mindenütt kiváló energiasűrűséget és teljesítményt biztosít. Az egymotoros, hátsókerékhajtású változat később normál kapacitású NMC akkumulátorral is kapható lesz.

Az összkerékhajtású modell akkumulátora körülbelül 26 perc alatt tölthető fel 10-ről 80 százalékra egy 185 kW-os egyenáramú gyorstöltővel. De nem csak a feltöltés gyors és egyszerű, hiszen az Explorer jobban gyorsul, mint a Ford Focus ST: 340 lóerős teljesítményével az összkerékhajtású modell 5,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Ráadásul az Explorer AWD tulajdonosai akár 1200 kilogrammos utánfutót is vontathatnak. 

Az Explorer tulajdonosai a 17 literes MegaConsole tárolóval és a biztonságosan zárható My Private Locker titkos rekesszel együtt összesen 470 liter csomagtér-kapacitással számolhatnak.

A 2 milliárd dolláros beruházással kialakított Ford Kölni EV Központban gyártott új, elektromos hajtású Explorer alapára 15 900 000 Ft a normál kapacitású akkumulátorral, és 18 200 000 Ft a megnövelt kapacitású akkumulátorral. A vásárlók részletesen tájékozódhatnak a ford.hu hivatalos weboldalon és márkakereskedésekben.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!