Megérkezett a Wagoneer S, a Jeep legújabb elektromos autója

0

A Jeep az egyik olyan autómárka, amit rögtön, mint “amerikai” autómárkaként látunk magunk előtt, ám a tulajdonos már egy ideje a Stellantis Csoport. Éppen ezért a Jeep sem kerülheti el, hogy elkezdjen foglalkozni az elektromos meghajtással. Ennek jegyében persze született már tisztán elektromos modelljük, ám olyan még nem, amit kizárólag ezzel a meghajtással lehet megvásárolni.

Ez az új elektromos autó lett a Jeep Wagoneer S, ami a méreteit tekintve 14 centivel többet ad, mint a kategória ászának tartott Tesla Model Y, amivel egyébként az összes gyártó birokra akar kelni mostanában. A Wagoneer S egy nagy elektromos SUV, amely az STLA-Large padlólemezen lakik, rendszerfeszültsége 400 V, és több mint 800 Nm nyomaték várja a vásárlókat.

A Jeep büszkén hangsúlyozza, hogy a Wagoneer S mindössze 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/h-ra, ami valóban kellemes érték ha azt nézzük, hogy az autó gyomrában egy 100 kWh kapacitású akkupakk kapott helyet. Ezt egyébként 23 perc alatt lehet 20-ról 80 százalékra feltölteni egy olyan DC villámtöltőn, aminek teljes teljesítményét képes befogadni az autó.

A Jeep Wagoneer S tengelytávja 2870 mm, szélessége a legszélesebb pontján 1900 mm (a tükröket számolva 2123 mm), magassága pedig 1646 mm. 4887 mm hosszú, hasmagassága 162 mm. Raktér tekintetében 58 literes a frunk, míg a csomagtartóban további 484 liternyi tárolóhely található. A várható hatótáv valahol 480 km környékén alakul, amikor ez európai mérési metódusokkal is meghatározzák majd azt.

„A teljesen elektromos Jeep Wagoneer S bemutatása új fejezetet jelent a Jeep márka történetében” – mondta Antonio Filosa, a Jeep márka vezérigazgatója. Elsőként 2024 második felében kerül piacra Kanadában és az Egyesült Államokban.

A bemutatón a Jeep képviselői elmondták, hogy a vállalat először Észak-Amerikára, az Egyesült Államokra és Kanadára, majd Brazíliára, Olaszországra és Mexikóra kíván összpontosítani. A Wagoneer S gyártása először Mexikóban (a tolucai üzemben) indul majd meg, ami jó hatással lehet az árra, amit egyelőre nem árult el a Jeep.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!