Akkumulátor-összeszerelő üzemmel bővít a BMW Mexikóban

0

A BMW Group mexikói gyára magasabb fokozatba kapcsolja a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére való felkészülést: a létesítmény területén megkezdődtek a nagyfeszültségű akkumulátorokat összeszerelő üzem építési munkálatai, a karosszériagyártó csarnok, a jármű-összeszerelő üzem és a logisztikai területek további bővítéseivel párhuzamosan. A müncheni központú vállalatcsoport mintegy 800 millió eurót fektet be a San Luis Potosí városában működő létesítmény fejlesztéseibe.

A Neue Klasse modellgenerációt 2027-től a BMW Group mexikói létesítménye is gyártja majd. A Neue Klasse modellgeneráció első képviselőjeként érkező Sports Activity Vehicle modell sorozatgyártása 2025 végén veszi kezdetét Magyarországon. A BMW Group debreceni gyárában, majd a paletta 2026-ban a modellgeneráció limuzin karosszériaváltozatával bővül, egyenesen Münchenből. Mexikó ezt követően egy évvel csatlakozik be a Neue Klasse modellgeneráció gyártásába – kezdetben a Sports Activity Vehicle modellel. A San Luis Potosí városában működő üzem területén felépülő, több mint 80 000 négyzetméter alapterületű akkumulátor-összeszerelő üzem kulcsfontosságú a Neue Klasse modellgeneráció integrálásához.

„A San Luis Potosíban felépülő akkumulátor-összeszerelő üzem nemzetközi gyártási hálózatunk része lesz. Nagyfeszültségű akkumulátor-technológiánk hatodik generációja számára három kontinensen öt gyártási létesítményt építünk fel” – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja a mexikói akkumulátor-összeszerelő üzem építési munkálatainak beindítása kapcsán. A BMW Group világszerte elkötelezett azon vezérelve mellett, hogy új modelljeibe olyan nagyfeszültségű akkumulátorokat építsen be, amelyek ugyancsak helyben készülnek („local for local”). „Ha az akkumulátorgyárakat a járműgyártás közelébe visszük, a termelés rugalmasabbá válik.”

„Local for local” vezérelve mentén a BMW Group világszerte igyekszik gyáraihoz a lehető legközelebb felépíteni a nagyfeszültségű akkumulátorok összeszerelő üzemét. San Luis Potosí mellett a müncheni központú vállalatcsoport Debrecenben, a kínai Senjangban, az egyesült államokbeli Spartanburg városához közeli Woodruff-ban és az alsó-bajorországi Irlbach-Straßkirchen-ben is felépíti hatodik generációs nagyfeszültségű akkumulátor-technológiája összeszerelő üzemét. 

A BMW Group első ízben a Neue Klasse modellgenerációban használja újfejlesztésű, hengeres lítium-ion akkumulátorcelláit, amelyeknek térfogati energiasűrűségük több mint 20 százalékkal nagyobb a BMW ötödik generációs akkumulátor-technológiájának prizmatikus celláihoz képest és akár 30 százalékkal gyorsabb járműtöltést tesznek lehetővé. A modellek egy töltéssel megtehető tisztán elektromos hatótávolsága szintén körülbelül 30 százalékkal nő.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!