Magyarországon újonnan vásárolható elektromos autók adatbázisa

0

Elektromos autó árak és állami támogatás – „A megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Klímavédelmi akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tesz közzé az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében, új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett, vagy a márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként saját tulajdonban forgalomba helyezett (az első forgalomba állítástól a megrendelés dátumáig eltelt maximum 180 nap és 6.000 km futásteljesítményen belül), tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy elektromos robogók megvásárlásának valamint zárt, vagy nyílt végű pénzügyi lízing és operatív lízing keretében elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására.

Újdonságok az eddigi megszokott állami támogatás :

  • Szélesebb kör számára biztosít elérhetőséget az új pályázat.
  • Jelentősen növekszik a támogatás mértéke bizonyos kategóriákban.
  • Tisztán elektromos motorok és robogók vásárlását is támogatja a kormány.
  • A taxi használatú járművek magasabb támogatást kapnak mint korábban.
  • Gyorsítanak az elbírálás és kifizetés időszakán.
  • A vissza nem térítendő támogatás a 11 millió forintos beszerzési ár alatt: elérheti a 2,5 millió forintot. Az eddigi 1,5 helyett
  • 11-15 millió forintos árú elektromos autók esetén pedig 0,5 millió forint az állami támogatás.
  • 15 millió forint felett egyáltalán nincs állami támogatás elektromos autóra!
  • Elektromos robogó: csak nem természetes személyek számára érhető el. 100 ezer és 1 millió forint között a támogatás mértéke elérheti az 55%-ot.
  • A személyszállítás céljából beszerezni kívánt tisztán elektromos gépjárművek esetében a beszerzési ársáv 1 és 15 millió forint lehet és itt a támogatási arány akár 55% is lehet.
  • 2022 június 1-ig fut a pályázat vagy az összeg kimerüléséig.
  • A pályázati keret 5 milliárd forint. A taxi alprogram 2 milliárd forintot tehet ki legfeljebb.
  • Továbbra sem jár állami támogatás a plug-in hibrid és a használt elektromos autókra!

A pályázat 2020. június 15. reggel 8 órakor nyílik meg! Az új pályázati kiírás ide kattintva elérhető és továbbra is a IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a program lebonyolítója! Fontos megemlíteni, hogy a dokumentumokat ügyfélkapus és cégkapus azonosítást követően lehet csak benyújtani, elektromos formában. További újítás, hogy a pályázat benyújtását követően saját felelősségre az elektromos jármű megrendelhető, azonban a jármű továbbra sem vehető át a támogatói okirat nélkül.

https://e-cars.hu/elektromos-auto-arak/

Összeszedtük, hogy mely tisztán elektromos autókat lehet ma megvásárolni Magyarországon. A listát folyamatosan bővítjük és frissítjük. Előző cikkünkben szövegesen, a jelenlegiben pedig a fontosabb adatok szerepelnek. Úgy gondoltuk, hogy a teljesítmény, akkumulátor kapacitás, hatótáv és az alapár mellett feltüntetjük az adott modell töltési idejét is! Azonban ezek nagyon sok mindentől függnek, de kiindulási alapnak megteszi!

Az autók típusára kattintva pedig további hasznos infókat kaphatunk – rövid leírás, átlagfogyasztás, tömeg, hosszúság, szélesség, magasság, csomagtartó mérete és szállítható személyek száma!

[table id=2 /]

Valamennyi ár forintban értendő, és tartalmazza a mindenkori ÁFÁ-t. Az itt közölt árak tájékoztató jellegűek, mindenkori listaárak! A cikkben feltüntetett árak az egyéb kedvezményeket, akciókat és az állami támogatást nem tartalmazzák!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!