Majdnem saját eladási rekordját döntötte meg a BYD

0

Kína vezető elektromos járműgyártója, a BYD második legmagasabb eladási rekordját érte el a múlt hónapban, miután a jól átgondolt árazási politikája célba ért.

Itthon és a világban is egyre többen vásárolnának elektromos autót, ám az árak ma még némileg visszatartó erővel bírhatnak, Magyarországon és a világ más pontján egyaránt. Kínában jó dolga van ebből a szempontból a leendő vásárlónak, hiszen a kínai kormányzat által megtámogatott gyártóknak mellbevágóan alacsonyan sikerül adniuk az elektromos autóikat. Természetesen ez az európai árakra is jótékony hatással van, már amennyiben kínai e-autókat vizsgálunk ebből a szempontból. A hajózási és egyéb hivatalos eljárások költségein túl is milliókkal tud itthon egy BYD olcsóbb lenni.

Ennek megfelelően a BYD értékesítései szárnyalnak, nem csak Európában, hanem Kínában is. Ennek megfelelően a májust minden idők második legerősebb hónapjaként zárhatta a BYD. Ez konkrétan 331 817 darab New Energy Vehicle-t jelent, ami Kínában az olyan autók összefoglaló neve, amiben van külső forrásból tölthető akkumulátor, vagyis ide tartoznak a BEV és PHEV modellek. Ezzel az értékesítési adattal a BYD 38 százalékkal több ilyen autót adott el, mint tavaly májusban és 5 százalékkal többet, mint áprilisban (313 245 db). Az eddig legütősebb hónapjuk egyébként 2023 decembere volt, akkor 341 043 darab elektromos autót adott el a BYD.

A PHEV hajtáslánc szempontjából úgy tűnik, hogy érdemes a fejlesztéseket tovább folytatni, hiszen most májusban adták el a legtöbb PHEV BYD modellt, 184 093 darabot, ami 22 százalékkal több, mint egy éve ugyanekkor. Az idei év eddig eltelt időszakában 685 960 darab került eladásra, ami 35 százalékos növekedés 2023 ugyanezen időszakát vizsgálva.

De a tisztán elektromos kivitelek sem panaszkodhatnak, hiszen 146 395 darabot tudott eladni a BYD májusban, ami 22 százalékos növekedés 2023 májusához és 9 százalékos bővülés áprilishoz képest. Fontos megjegyezni, hogy az eladások akkor durrantak be igazán, amikor a BYD bevezette és elkezdte árusítani is a Honor modelleket, melyek ára gyakorlatilag a hagyományos belsőégésű autókkal került egy szintre.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!