Újabb kínai elektromos autómárka tart Európa felé

0

Az első hírek a ZEEKR európai megjelenéséről nem is olyan régiek. Mi is április elején számoltunk be arról, hogy 2024-ben jön a márka az öreg kontinensre. Ezzel a lépéssel pedig a Geely prémium-kategóriás termékcsaládja nem csak a Teslát veszi célkeresztbe, hanem a hagyományos európai márkákat is. Mint például a BMW-t, az Audi-t vagy éppen a Mercedes-Benz-t.

Majd idén áprilisban érkezett meg az a hír, miszerint a ZEEKR még idén európai piacra dobja elektromos újdonságait. Ez a mérföldkő a Geely tulajdonában lévő leányvállalatának ambiciózus, sokrétű stratégiájának része, hogy hírnevet szerezzen magának a globális elektromos járművek piacán.

A ZEEKR 001 elektromos járművei megkezdik a vállalat invázióját Európában

A ZEEKR augusztus elején gyártotta le első, teljesen elektromos modelljét amit az öreg kontinensre szánnak. Azt azonban akkor nem árulta el a ZEEKR, hogy augusztus közepén nagyjából mennyi elektromos modell fog Európába érkezni. Ahogyan az sem világos, hogy a vállalat milyen változtatásokat hajtott végre az európai modelleken, hogy azok gond nélkül megkapják az EU-s homologizációt. 

A napokban jelentkezett a ZEEKR hivatalos X (Twitter) csatornáján, ahol bátran újságolta, hogy a kínai Jiangsu tartomány Taicang kikötőjében rakodták fel a 001 európai verzióit, amelyek hamarosan Európába érkeznek.

Ezzel a lépéssel pedig a ZEEKR januári jóslata végre beteljesedik, azonban ez csak a kezdet egy fiatal, azonban gyors, és Kína egyik legnagyobb autóipari konszernje által támogatott cége számára.

Továbbá a ZEEKR a Weibo oldalán is tudatta a jó hírt a következő szöveggel: „Augusztus 25-én indult el Európába a 001 európai változatának új modelljei. A ZEEKR tovább menetel a globalizációban.”

Az első kiszállítások várhatóan 2023 negyedik negyedévében kezdődnek meg Svédországban és Hollandiában, majd további hat európai országban jelenhetnek meg a ZEEKR elektromos autói jövőre.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!