Jövőre újabb kínai autógyártó rohanja le Európát

0

A Zeekr, a Geely tulajdonában lévő luxus elektromos autómárka bejelentette a 2024-es európai debütálást.

Tekintettek a Zeekr és a Geely kapcsolatára, a luxus EV márka semmiképpen sem szűkölködik az anyagiakban, így megengedheti magának, hogy akár százmillió eurókat költsön el egy gyors és alapos európai terjeszkedés érdekében.

A 2021-ben alapított Zeekr tavaly 71 941 darab elektromos modellt adott el Kínában, úgy hogy mindössze két modellt értékesít. Ezek a modellek a Zeekr 001 és 009, nemrég pedig a vállalat hivatalosan is megvillantotta a legolcsóbb elektromos SUV-ját, ami a Zeekr X-re hallgat.

Egyelőre nem tudni, hogy a Zeekr mely modelljeit fogja Európában értékesíteni. Az azonban biztos, hogy egy Tesla Model 3 méretű új szedán biztos, hogy megjelenik az európai piacon ami jelenleg CS1E kódnévre hallgat.

Továbbá a Zeekr hosszú időre rendezkedik be az európai piacra, ugyanis nagy tervei vannak az öreg kontinensen a kínai vállalatnak. 2025-ig évi 650 000 darab elektromos modellt szeretne az európai piacon értékesíteni a Zeekr. Nyilvánvaló, hogy a Geely prémium leányvállalata nem csak a Teslát veszi célkeresztbe, hanem a hagyományos európai márkákat is. Mint például a BMW-t, az Audi-t vagy éppen a Mercedes-Benz-t.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!