Megvillantották a kínai ZEEKR legolcsóbb elektromos SUV-ját

0

Február elején érkezett néhány álcázott kép, amin a ZEEKR legújabb, tisztán elektromos autója szerepel. Akkoriban csak annyit lehetett tudni, hogy BX1E kódnéven fut a vállalatnál az újdonság, ám piacra kerülésekor a ZEEKR 003 nevet kaphatja.

Nos, úgy tűnik, hogy az előzetes pletykák helytelenek voltak, ugyanis a ZEEKR február 3-án jelentette be hivatalos WeChat fiókján keresztül, hogy a harmadik, tisztán elektromos modellje a ZEEKR X nevet fogja kapni. Nem pedig a helyi sajtóorgánumok által pletykált ZEEKR 3-at.

A BX1E belső kódnéven ismert ZEEKR X a Geely SEA platformján kap helyet, azaz ugyanazon a padlólemezen mint a ZEKKR első két sorozatgyártott modellje a 001 szedán és a 009 MPV.

Egyelőre nem sokat tudni a ZEEKR X-ről csak annyi biztos, hogy 4450 mm hosszú, 1836 mm széles és 1572 mm magas, tengelytávja pedig 2750 mm. Továbbá annyi biztos, hogy rejtett ajtókilincseket és keret nélküli visszapillantó tükröket kap a ZEEKR X.

A ZEEKR X várhatóan 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Továbbá a ZEEKR X várhatóan 200 000 jüan, azaz 29 620 dollár körül debütálhat. Yang Xueliang, a Geely Holding Group vezető alelnöke személyes Weibo-fiókján keresztül osztotta meg gondolatait, azaz hogy a ZEEKR nem dobna piacra olyan terméket, amelynek induló ára magasabb.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!