Baromi jó áron érkezik Európába a két kínai Zeekr elektromos autó

0

A Geely elektromosautó-márkája, a Zeekr két modell előzetes értékesítését kezdte meg Európában. A Zeekr 001 és a Zeekr X már előrendelhető Hollandiában és Svédországban.

Áprilisban szellőztette meg a Zeekr, hogy elsőként a 2021 októbere óta gyártott, csaknem öt méter hosszú Shooting Brake Zeekr 001-et és a nemrég debütáló, kompakt SUV modelljét, a Zeekr X-et hozza az öreg kontinensre. Viszont a kisbusz méretű, Zeekr 009 egyelőre még várat magára.

A tegnapi nap folyamán pedig a Zeekr a hivatalos sajtónyilatkozatában árulta el, hogy Hollandiában 59 490 eurótól, míg Svédországban 667 000 SEK-től indul a tisztán elektromos Zeekr 001 alapára.

Míg a Zeekr X 44 990 eurótól és 550 000 SEK-től hozható el a két országban.

A tervek szerint a Zeekr 2023 őszén szállítja le az első modelljeit a szerencsés európai vásárlóknak. Majd jövőre nézve a Zeekr azt tervezi, hogy 2024-ig Dániában, Németországban, Franciaországban és Norvégiában is piacra dobja tisztán elektromos járműveit. "A stratégiánk az, hogy 2026-ra Nyugat-Európa nagy részét lefedjük." - Kommentálta Spiros Fotinos, a Zeekr európai vezetője.

Továbbá a Zeekr azt tervezi, hogy az év végéig flagship store-okat nyit Stockholmban és Amszterdamban, viszont elsősorban az online értékesítésre összpontosít, nem pedig kiterjedt kereskedői hálózatok kiépítésére.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!