Meglepő áron debütált a kínai Zeekr legújabb elektromos autója

0

A kínai Zeekr prémium elektromos autógyártó szerdán hivatalosan is bemutatta az új „X” névre hallgató SUV-ját, amit már február elején megvillantott a vállalat. Az akár 560 kilométer hatótávolsággal és meglepően alacsony, körülbelül 28 ezer dolláros induló árcédulájával a Zeekr X Kínában más luxusautó-gyártókkal és akár a Teslával is felveheti a harcot mielőtt Európában megjelenne.

Az autógyártó harmadik elektromos modelljét eredetileg Zeekr 003-nak hívták, azonban a közösségi médiában közzétett új képek megerősítették, hogy a teljesen elektromos SUV a „Zeekr X” nevet kapta. A vállalat azzal magyarázta a névváltást, hogy „az X a végtelen felfedezést, a végtelen képzelőerőt és a végtelen transzcendenciát jelenti”.

A hivatalos premier után a Zeekr kiadta az elektromos SUV teljes specifikációját és egy videót melyet a hivatalos Weibo közösségi oldalán publikált a kínai gyártó.

A Zeekr X alapára 189 800 jüanról (körülbelül 27 600 dollárról) fog indulni Kínában. Ez a változat, hivatalos nevén „me version”, hátsókerék meghajtást fog kapni és a kínai CLTC szabvány szerint 560 kilométert lehet megtenni egyetlen töltéssel. Ezen felül még két különböző felszereltségi szinttel érkezik a Zeekr X, melyeket összkerék hajtással (422 LE és 543 Nm nyomaték) és 66 kWh-s akkumulátorral szerelnek.

Any An vezérigazgató a Reutersnek elmondta , hogy az X olyan funkciókat kínál majd, mint az arcfelismerés és az opcionális járműbe épített hűtőszekrény.

Továbbá a hivatalos információk szerint a Zeekr júniusban kezdi meg az X szállítását Kínában, ahol még idén 40 ezer darabot el akarnak adni. Ezt követi Európa és a „Kínán kívüli ázsiai piacok”, bár konkrét részleteket nem közöltek a gyáriak a terjeszkedéssel kapcsolatban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!