Legyártották az első Európába szánt Zeekr elektromos autót

0

A Geely elektromosautó-márkája, a Zeekr áprilisban az Auto China kiállításon mutatta be újdonsült európai stratégiáját, melyben az áll, hogy az öreg kontinensre elsőként a Zeekr 001-et és a jóárasított Zeekr X-et hozza el a kínai vállalat.

A legfrissebb információk szerint a Zeekr megkezdte a Zeekr 001 európai modelljének a gyártását és további négy európai országot nevezett meg, ahol az elektromos modelljeit értékesíteni fogja a jövőben. A most legyártott elektromos modelleket augusztus közepén szállítják az öreg kontinensre és még idén megkapják azokat a szerencsés tulajdonosok.

Az első európai vásárlóknak szánt Zeekr 001 modellek augusztus 2-án gördültek le a Zeekr üzemében – közölte a vállalat. Azt azonban egyelőre nem árulta el a Zeekr, hogy augusztus közepén hány darab elektromos modell fog Európába érkezni.

Ahogyan az sem világos, hogy a Zeekr milyen változtatásokat hajtott végre az európai modelleken, hogy azok gond nélkül megkapják az EU-s homologizációt. Az viszont teljesen világos, hogy a kínai GB/T töltési szabványt az Európában széles körben használt CCS2-re cserélték.

Most, a Zeekr 001 európai gyártásának megkezdésével azt is elárulta az elektromos autógyártó, hogy Németországban, Norvégiában, Dániában és Franciaországban terjeszti ki értékesítési piacait.

Egyelőre úgy tudni, hogy Hollandiában 59 490 eurótól, míg Svédországban 667 000 SEK-től indul a tisztán elektromos Zeekr 001 alapára.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!