Megmenekülhet a napelemes autókat gyártó cég

0

Az idei év nem indult túl jól az egyik legígéretesebb napelemes elektromos autó gyártójának. A német központú Sono Motors ugyanis idén februárban jelentette be, hogy a Sion néven futó napelemes e-autójuk (SEV – Solar Electric Vehice) fejlesztési és gyártási munkálatait gyakorlatilag az utolsó előtti pillanatban felfüggesztik és nem foglalkoznak tovább a témával. Az addig begyűjtött tapasztalatokat pedig beszállítóként kamatoztatják majd.

Úgy tűnik, hogy valakinek felkeltette a figyelmét az ígéretes vállalat, ugyanis kijött tőlük egy friss sajtóanyag, benne csupa jó hírrel. A müncheni székhelyű napelemes technológiai vállalat, a Sono Motors befektetési megállapodásokat kötött a Yorkville-lel, egy New York-i székhelyű fedezeti alappal, ami lehetővé teszik a társaság számára, hogy átalakítsa magát és folytassa a napelemes integráción alapuló tevékenységeket.

Ezzel a Sono Motors egy jókora haladékot nyert, hogy végre elindulhassanak a kiszállítások is akár, melyekből egyébként igen szép számmal be tudtak zsákolni maguknak. Ezzel a mostani pénzügyi injekcióval a saját állításuk szerint minimum 2024 végig biztosítva van a Sono Motors működése.

A Sono a jó hír ellenére nem hozta nyilvánosságra a beruházás összegét. A Yorkville-lel kötött szerződések lezárására és a most futó fizetésképtelenségi eljárás megszüntetésére várhatóan 2024. január végén kerül sor, utána indulhat az igazi munka. A befektetői szerződés aláírását követően a Sono Motors az elmúlt napokban minden október végén elbocsátott munkavállalónak új állást tudott ajánlani, amit a cég közleménye szerint a munkaerő többsége már elfogadott.

„Az elmúlt néhány hónap stresszes volt mindenki számára a Sono Motorsnál, ugyanakkor hihetetlenül tanulságos. Itt az ideje, hogy a tanultakat sikerré váltsd. Tapasztalt csapatunk alig várja, hogy továbbra is dolgozzon elképzelésünk megvalósításán, és az elmúlt hónapokban túllépve és még közelebb került egymáshoz. Úgy gondoljuk, hogy a Yorkville-lel kötött megállapodás lehetőséget ad nekünk egy ígéretes új kezdetre” – mondja Jan Schiermeister, aki jelenleg a Sono Motors technológiai vezetőjeként dolgozik.

A cég újraindítása együtt jár a Sono Motors menedzsmentjének teljes átalakításával is. Schiermeister a leendő menedzsment egyik tagja lesz, aki már eddig is kulcsszerepet játszott a cég egyesülési és felvásárlási folyamatának alakításában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!