Ennyi volt. Elkaszálták a Sion napelemes elektromos autót

0

A müncheni székhelyű start-up vállalat, a Sono Motors úgy döntött, hogy leállítja a Sion programot, és nem folytatja tovább saját napelemes, elektromos autóprojektjét. Továbbá 300 főt küldenek el a vállalattól.

A decemberben elindított #SaveSion kampány nem járt sikerrel és a sorozatgyártás megkezdése előtt lemondott a Sion napelemes elektromos autójáról a Sono Motors. Ehelyett a napenergiával foglalkozó üzletre koncentrál a Sono a B2B ügyfelek számára.

A Sono Motors startup vállalatot 2016-ban alapították ami többször a csőd közelébe került, de közösségi finanszírozással és a befektetők segítségével eddig úgy tűnt, hogy meg tudják menteni a Sion projektet és elindulhat a sorozatgyártás útján a minden elemét napelemekkel borító, tisztán elektromos autó. A végső sorozatgyártásra érett verziót 2022 júliusában mutatta be a Sono Motors, melyre szeptember elejére meglepő mennyiségű előrendelés érkezett. Két héttel ezelőtt pedig a Sion kiváló töréstesztjéről írtunk.

Végezetül a napokban a Sono Motors weboldalán számoltak be a vezetők arról a szomorú hírről, hogy elkaszálják a napelemes Sion autó megvalósítását.

A vállalat vezetői úgy gondolják, hogy a Sion projektről és a jármű sorozatgyártásáról azért kellett lemondani, mert a jelenlegi bizonytalan helyzetben nem sikerült befektetőket szerezni. Továbbá a német kormány sem támogatta a projektet és jócskán alábecsülték az sorozatgyártás indításának az anyagi igényeit.

Azonban a Sono Motors nem szűnik meg, hanem a napelemes projektet viszik csak tovább, így a vállalat napelemeivel a jövőben még akár egyéb járműveken is találkozhatunk.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!