Napokon belül bemutatják a Kia olcsó elektromos autóját az EV3-at

0

Három nagyobb elektromos jármű, nevezetesen az EV5, EV6 és EV9 piacra dobását követően a nagyobb értékesítési volumen érdekében a Kia visszatér a megfizethető árú modellekhez. Az elmúlt időszakban a Kia három ilyen elektromos modell érkezését jelentette be EV2, EV3 és EV4 néven. Az olcsóbb elektromos autók közül az EV3 érkezik meg legelőször, amit 2024. május 23-án mutatnak be.

Ahogyan megyünk bele az idei évbe, úgy érkezik egyre több gyártótól a már sokat emlegetett, elérhető árú elektromos autó, ami méretben egyelőre az alsóbb szinteket karcolja. A forma és a vállalható méret mellé ezen autók esetében egy 2024-ben is vállalható tudás társulhat, erre pedig a hamarosan érkező Kia EV3 lesz a legújabb példa, amiről már azt is tudni, hogy mikor mutatkozik be.

A márka sajtóanyaga szerint a már eddig bemutatott tisztán elektromos modellek (EV5, EV6 és EV9) mellé hamarosan megérkezik a legújabb típus, az EV3, ami május 23-án csütörtökön fedi fel magát a nagyközönségnek. Az EV3 annak a triónak lesz az első darabja, melyek célja az, hogy elérhető áron kínáljanak elektromos mobilitást az erre fogékony vásárlóknak. Az EV3 premierje után várhatóan nem kell sokat várni az EV2 és az EV4 bemutatkozására sem.

A Kia EV3 egy új kis crossover lesz, amely méretben a Kia Niro EV alá kerül és végül kár a Kia e-Soul kiváltója is lehet a kínálatban. A Kia Opposites United dizájnfilozófiája alapján megalkotott Kia EV3 erős karakterrel támad a vásárlókért, a dobozos karosszéria férfias és atletikus megjelenést kölcsönöz a kinézetnek, melyet csak tovább erősítenek a a függőlegesen egymásra helyezett fényszórók és hátsó lámpák formája.

Az olyan funkciók, mint a Digital Key 2 intelligens kulcs és az elektromos csomagtérajtó, kényelmes hozzáférést biztosítanak az ügyfelek számára a belső terekhez, ahol az EV3 letisztult és visszafogott dizájnnal, elegáns műszerfallal, minimális fizikai kezelőszervekkel várja az utasokat. A várható főbb belső funkciók közé tartoznak a fűthető, szellőző és elektromosan állítható első ülések, érintőképernyős infotainment rendszer Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással és OTA frissítés támogatással.

Technika szempontjából 400V-os feszültségre redukált E-GMP padlólemezt várhatunk, valahol 160 kW teljesítmény és 310 Nm nyomaték mellett. Ezeken felül semmilyen adat sem ismert, ezekre várnunk kell május végig.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!