Újabb kínai márka csökkentette az e-autói árát Európában

0

A ZEEKR 2022 novemberben jelentette be, hogy európai babérokra akar törni. Ezzel a lépéssel pedig a Geely prémium-kategóriás termékcsaládja nem csak a Teslát veszi célkeresztbe, hanem a hagyományos európai márkákat is. Mint például a BMW-t, az Audi-t vagy éppen a Mercedes-Benz-t.

Tavaly nyáron érkezett meg a ZEEKR 001 a kontinensre, majd egy hónapra rá az X névre hallgató SUV-jait is az öreg kontinensre tartó hajóra pakolta fel a Geely tulajdonában álló vállalat. Ez a lenyűgöző fejlődés elsősorban a Geely Holding anyavállalatnak köszönhető, ugyanis a kínai startup mindössze két éve létezik.

Tavaly szeptemberben a ZEEKR X SUV a svédországi és a hollandiai kezdőárak még az előrendelések alkalmával lettek publikusak. Itt kiderült, hogy a ZEEKR 001 szedán kezdőára 59 490 eurótól, míg az X SUV 44 990 eurótól vihető haza. Azóta pedig már azt is tudni, hogy Németország a ZEEKR következő célpontja, itt idén tervezi a hódító hadjárat elindítását a kínai vállalat.

A siker megalapozandó, és már most bejelentették a kínaiak, hogy árat csökkentenek a népszerű X modell esetében. Hollandiában a ZEEKR 44 990 euróról 42 490 euróra, Svédországban pedig 550 000-ről 529 000 koronára csökkentette a ZEEKR az X modelljének az alapárát (körülbelül 48 800-ról 46 900 euróra átszámítva). A németországi alapárak esetében annyit tudni, hogy a ZEEKR X 44 990 eurótól, a ZEEKR 001 esetében pedig 59 900 eurótól indulnak majd az árak.

De nem csak az árak csökkentésével akar kecsegtetni a ZEEKR, hanem a nyújtott szolgáltatásokkal is. Ennek érdekében a márka április végéig hirdette meg a ’10+10+10′ elnevezésű akcióját a leendő európai vásárlók számára.

Ez magában foglalja a garanciát, meghatározott szolgáltatások ingyenes biztosítását, és a teljes körű netes csatlakoztathatóságot, mindhárom esetben tíz éves időtartamra. Az értékesítési kampány együtt jár a ZEEKR azon törekvésével, hogy 2026-ra a legtöbb nyugat-európai országban kiterjessze jelenlétét.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!