Hivatalos: jövőre újabb kínai márka rohanja le Európát

0

A Geely Auto prémium elektromos autómárkája, a Zeekr a hírek szerint 2023-ban bizonyos európai piacokra kíván belépni. A hivatalos bejelentés e hónap végén lesz.

Többször volt már szó róla, hogy a Zeekr Európába is el akarja hozni a tisztán elektromos autóit. Nos, úgy tűnik, hogy a kínaiak egy újabb elektromos modellel rohanják le az európai gyártókat. A Zeekr vezérigazgatója, An Conghui, aki egyben a Geely Holding és a Geely Auto elnöke a napokban megerősítette a híreket.

A Geely a legfrissebb tervei szerint a Zeekr márkát globális márkává szeretné tenni és Európa lesz az első kiszemelt állomás e cél megvalósításához. Az autógyártó vezetői hivatalosan november végén jelentik be az európai nyitás pontos részleteit, de az ügyvezető megerősítette, hogy a Zeekr jövőre megkezdi a 001 elektromos modelljének értékesítéseit bizonyos európai piacokon. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy mely országokban startol a Zeekr.

Az Autocar által megszerzett információk szerint a Zeekr egy teljesen új négyajtós szedánt és egy közepes méretű SUV modellt is készít, kizárólagosan az európai piacra. Amennyiben a pletykák igazak, akkor ezek az új modellek már 2024-ben megjelenhetnek az európai piacon.

A Zeekr a múlt hónapban összesen 10 109 darab 001 modellt értékesített Kínában, ami rekordnak számít a vállalat életében. Továbbá a Zeekr vezérigazgatója azt a célt tűzte ki maga elé, hogy idén elérjék a 70 000 darabos eladást.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!