Elkészült az első jó áron kapható kínai ZEEKR elektromos autó

0

Február elején érkezett néhány álcázott kép, amin a ZEEKR legújabb, tisztán elektromos autója látható. Akkoriban csak annyit lehetett tudni, hogy BX1E kódnéven fut a ZEEKR-nél az újdonság. Majd a kínai ZEEKR február 3-án jelentette be hivatalos WeChat fiókján keresztül, hogy a harmadik, tisztán elektromos modelljüket ZEEKR X néven fogják piacra dobni.

Április közepén a ZEEKR hivatalosan is piacra dobta az X modelljét Kínában 30 000 dollár alatt, osztozva azon szándékában, hogy ellopjon néhány vásárlót az olyan elektromos autógyártóktól, mint például a Tesla.

Most június elején pedig a ZEEKR a Weibo oldalán osztotta meg azon remek hírét, hogy legördült az első ZEEKR X elektromos SUV a gyártószalagról. A kínai elektromos autógyártó azt is hozzátette, hogy a bejelentéstől hivatalosan 56 nap telt el míg az első X modelljük legördült a gyártósorról.

Továbbá a ZEEKR elárulta, hogy az első készre szerelt modelleket Kína különböző városaiba szállítva kapják meg az első szerencsés vásárlók várhatóan június közepén. A ZEEKR X három változatban lesz elérhető, melyeknek ára 189 800 RMB (26 700 USD) és 209 800 RMB (29 500 USD) között alakul.

A júniusi szállítások után a tervek szerint a ZEEKR megkezdheti az európai jelenlétének megerősítését. Piactól függetlenül a kínai autógyártó úgy véli, hogy az új elektromos modellje egy prémium, mégis megfizethető kompakt SUV lett, ami a fogyasztók széles körét megmozgatja.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!