Hétezer elektromos autót tud szállítani a BYD saját teherhajója

0

Az idei év igen sok kellemes eredményt tartogathat a BYD számára és nem úgy tűnik, hogy probléma lenne ezek érkezésével. A tisztán elektromos autók gyártása terén a BYD már átvette a Teslától a vezető szerepet és nagy eséllyel ezt az ütemet tartani is fogja, amihez a legújabb eszköze már gyakorlatilag bevetésre kész.

Nem újdonság, hogy a nem Európában készült, de oda szánt autókat tengeri úton, hatalmas hajókkal szállítják a kontinensünkre. Ezt a feladatot jellemzően egy külsős hajózási vállalat szokta lebonyolítani. Mindez sok esetben okozhat kisebb-nagyobb gondot a folyamatokban és az utóbbi években egyre durvább pénzeket is elkérnek ezek a vállalatok, ami szintén beépül minden egyes autó árába, amit az adott márka gyárt.

Tehát akár itt is tudna pénzt fogni egy adott autógyártó, ám egy ilyen tengeri hajó brutális összegbe kerül, nem is áldoz rá nagyjából egyetlen gyártó sem, hogy saját flottával rendelkezzen. Ám a BYD mögött álló anyagi lehetőségek még ezt is megengedhetik, így a BYD pedig nem volt rest meglépni ezt. Ennek eredménye egy saját tengerjáró hajó megvásárlása, direkt elektromos autók szállítására specializálódva. Ez a hajó lett az Explorer No. 1.

A 199 méter hosszú hajón az utolsó simításokat január 9-én végezték el a Yanai kikötőjében, és már Shenzhen-ben várja, hogy feltöltse a rakteret, amit maximálisan 7000 elektromos autó befogadására készítettek fel. A hajót a China International Marine Containers Group (CIMC) gyártotta le, a BYD saját igényeihez szabva. A hajó meghajtása LNG gázzal történik, ami révén a környezeti terhelés is csökken. A legjobbat a végére hagytam: ha a hajóba berakodtak, az Európa felé veszi az irányt és vélhetően nem is fog megállni egyetlen körnél.

Ezek fényében az európai elektromos autógyártóknak még jobban ideje lesz reagálni a helyzetre, mert ezzel a hajóval a BYD tovább tudja erősíteni pozícióját az agresszív árversenyben, amibe lehet, hogy nem akarnak beszállni az itteni autógyártók, csak akkor alaposan fel kell kötni a nadrágot.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!