Több száz ultragyors töltőpont épül Magyarországon

0

A legfrissebb Magyar Közlöny 1469/2023. (X. 31.) számú kormányhatározatból derült ki, hogy 257 darab nagyteljesítményű elektromos autótöltő, és kettő hidrogénkút épülhet Magyarországon, melynek költségeit részben az EU, részben pedig a beruházó fedezi.

Az alábbi listából kiderül, hogy 92 új Tesla töltőpont épülhet Magyarországon részben EU-s pénzből, továbbá 8 elavult töltőpont korszerűre cserélése is megtörténik a jövőben. Itt szóba jöhet a szegedi, a debreceni vagy éppen a miskolci Supercharger állomás, ugyanis itt még jelenleg V2-es oszlopok várják a Teslásokat 125, illetve 150 kW teljesítménnyel. Emellett 168 egyéb elektromos töltőpont is épül az országban, valamint Tatabányánál, az M1-es autópálya lehajtójánál, egy hidrogén töltőpont is megvalósul kamionok és haszonjárművek töltésére.

A jóváhagyott töltőtelepítéseket az MVM Mobiliti, a RAl Elektro, az Allego BV / Emobility Solutions Kft. és a Tesla fogja megvalósítani. Mivel részben EU-s pénzekről szól a fáma, ezért számítani lehet arra, hogy a Tesla ezen töltő mindenki számára elérhető, nyitott töltőoszlopok lesznek. Így talán, a Tesla segítségével megvalósul egy jó és stabil hálózat mellyel jóval könnyebb lesz elektromos autóval az ország keleti felébe is elutazni.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!