Átadták az első NIO EL6 elektromos SUV-okat Európában

0

A NIO egyik legnépszerűbb modellje Kínában az ES6, ami egy jó méretekkel és technikai paraméterekkel megáldott SUV. Tehát minden adott ahhoz, hogy remekeljen.

Az ES8 kisebb változataként is említhető ES6 annyira sikeres a NIO kínálatában, hogy amikor nemrég átesett története eddigi legnagyobb frissítésén (NT 2.0 padlólemezre áthelyezés), az ideiglenesen nem kapható ES6 komoly lyukat ütött a NIO üzleti eredményein.

Ezek fényében nem meglepő, hogy a NIO ezt a modellt tette meg európai terjeszkedése kapcsán a leginkább elérhető modellnek. Az öreg kontinensen azonban átnevezésre kényszerült a márka, így Európában EL6 néven találjuk meg a típust. Amikor májusban bemutatták a frissített változatot, az első három napban 30 000 előrendelés érkezett rá Kínában, amiből az első 10 000 darab meg is érkezett júliusban a kínai vevőkhöz, a legjobb hónapját hozva ezzel a márkának.

Hogy a NIO mennyire komolyan gondolja az európai jelenlétét, jól mutatja a tény, hogy csupán pár hónapot kellett várni arra, hogy a május óta Európában is rendelhető autóból az első darab (EL6) is átadásra kerüljön. Ennek kulcsait egy pár vehette át nemrég.

Méreteit tekintve az autó 4854 mm hosszal, 1995 mm szélességgel és 1703 mm magasság bír. Akkukapacitás szempontjából 75 kWh és 100 kWh kapacitás kérhető, így 490, illetve 625 kilométeres hatótávolsággal. Aki pedig igazán nagyot akar gurítani, az megveheti a NIO saját fejlesztésű, félig tulajdonképpen szilárdtest akkunak is nevezhető cellákkal teleszórt akkupakkját, 150 kWh kapacitással. A NIO egyébként jó eséllyel hamarosan az összes modelljében elérhetővé teszi ezt az opciót.

Többek között akár az ET5 Touring gyomrába is, amivel a NIO szintén az európai jelenlétét erősíti. Ezt a modellt is csupán pár napja kezdte el kiszállítani a szerencséseknek a márka itt, Európában. A NIO elmondása szerint az ET5 Touringot kifejezetten az európai piac igényeire fejlesztették ki. Az autógyártó kiemeli, hogy ez nem csak az első kombi a NIO termékcsaládon belül, hanem az első teljesen elektromos kombi a prémium szegmensben. „Ezzel az elegáns és sokoldalú modellel különösen a NIO-felhasználók igényeit szeretnénk kielégíteni, akik további rugalmasságot, sportosságot és kényelmet, valamint funkcionalitást és nagy helyet igényelnek.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!