Több mint ezer elektromos Rivian kisteherautóval szállít az Amazon

0
Reklám

Az első júliusi bevezetés óta több mint 5 millió csomagot szállítottak ki az Amazon emberei az elektromos Rivian kisteherautókkal.

A napokban jelentette be az Amazon, hogy az Egyesült Államok több mint 100 városában egyre több elektromos Rivian kisteherautó áll munkában az ünnepi szezon közeledtével. Eddig Baltimore-ban, Chicagóban, Dallasban, San Diegóban és Seattle-ben kerültek az utakra a Rivian furgonjai, azonban mára több mint ezer kisteherautóval szállítanak a Rivian emberei olyan nagyvárosokban mint Austin, Boston, Denver, Las Vegas, Madison, New York, Oakland, Pittsburg és Salt Lake City.

2019-ben 100 000 elektromos kisteherautót rendelt az Amazon a Riviantól melyeket legkésőbb 2030-ig ki kell szállítani. További célok között szerepelt az is, hogy 2022-ig tízezer elektromos modellt leszállít a Rivian, de nagyon úgy tűnik, hogy ebből nem lesz semmi. Viszont 2030-ig bőven felfuttathatja a Rivian a gyártást, főleg akkor, ha ezeket a kisteherautókat Magyarországon is gyártani fogják.

Reklám

Az Amazon szerint a sofőrök nagyon szeretik az elektromos kisteherautókat. Kedvenc jellemzőik között szerepel a tágas utas- és csomagtér, kiváló kilátás, 360 fokos kamera és a fűthető és hűthető ülések.

Az Amazon az észak-amerikai flottájának folyamatban lévő villamosítása mellett a közelmúltban bejelentette, hogy a következő öt évben több mint 1 milliárd eurót fektet be európai közlekedési hálózatának további villamosítása és szén-dioxid-mentesítése érdekében. A beruházás célja továbbá az innováció ösztönzése az iparágban, és több nyilvános töltési infrastruktúra kiépítése.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!