Kecskeméten gyárthatja elektromos furgonjait a Mercedes és a Rivian

0

Egy újabb gyártóüzemmel bővítik a Mercedes-Benz Kecskeméten található gyárát, ahol a Rivian Light Van platformra épülő elektromos furgonokat is gyárthatják.

A Mercedes-Benz a Rivian autógyártóval fog együttműködni a tisztán elektromos furgonok terén. Mindez annyira biztos, hogy egy stratégiai együttműködésről szóló nyilatkozattal erősítette meg a két fél a szándékukat. Az együttműködés fő célja a szinergiák kihasználása és a költségek csökkentése. Ezért a Mercedes és a Rivian elektromos furgonjait egy közös gyártósoron fogják gyártani, mégha a két gyártó furgonjai el is térnek egymástól. Hisz a Mercedes 2025-től az új VAN.EA platformra, míg a Rivian modelljei a Rivian Light Van platformra épülnek.

A Mercedes-Benz Vans a napokban jelentette be, hogy jelentősen felpörgeti az elektromos átalakulásukat. Olyannyira, hogy az évtized közepére a Mercedes-Benz összes újonnan bevezetett furgonja kizárólag elektromos hajtással fog érkezni. Állítja a Mercedes-Benz. Ezért több európai gyártási helyszínen is gyártani fogják az elektromos Mercedes furgonokat.

2023 második felében fogja bemutatni a csillagos vállalat a következő generációs, teljesen elektromos Mercedes-Benz eSprinter furgont, ami az Electric Versatility Platform (EVP) alapjaira épül, és amelyet három telephelyen gyártanak majd. A Mercedes tervéhez hozzákapcsolódik, hogy a nagy furgonok (eSprinter) gyártását a növekvő költségek ellenére is Németországban fogja gyártani. Azonban egy további gyártóüzemmel fogják bővíteni a Mercedes-Benz egyik meglévő közép-kelet-európai telephelyét. Ez a gyár pedig az Automotive News legfrissebb hírei szerint a Kecskeméten található Mercedes-Benz gyár. Július közepén már bejelentettek egy 400 milliárd forintos bővítést a kecskeméti gyárban, hogy a fejlesztés nyomán az üzem képessé váljon két új elektromos platform gyártására.

A magyarországi új üzemben a tervek szerint két tisztán elektromos modellt gyártanának. Az egyiket a VAN.EA, a másikat pedig a második generációs elektromos furgon, a Rivian Light Van (RLV) platformjára alapozva – az új vegyesvállalati megállapodás keretében.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!