Eszméletlen összeget költ elektromosításra az Amazon Európában

0

Az Amazon bejelentette, hogy a következő öt évben 1 milliárd eurót költ a szállítóflottájának elektromosítására az európai piacon.

Jelenleg nagyjából 3000 nulla emissziós szállító furgonnal rendelkezik az Amazon Európában. Pontosan nem tudni, hogy a kisteherautók hány százaléka teljesen elektromos, csak az ismert, hogy ezek a furgonok tavaly 100 millió csomagot szállítottak ki.

Az Amazon legfrissebb beruházása azonban lehetővé teszi, hogy 2025-re Európa-szerte 10 000 kisteherautóval bővítse a jelenlegi flottáját. Ezek az úgynevezett utolsó kilométeres furgonokat a helyi kézbesítéses útvonalon fogják használni. Emellett az Amazon 20 európai városban épít „mikromobilitású” szállítási csomópontokat, ahol megjelenhet a gyalogos illetve a teherkerékpáros szállítás.

Továbbá az Amazon célja, hogy nagyobb teherbírású elektromos kamionokat is vásároljon a hosszabb távú szállítmányokhoz.Ezek egyike lehet a Tesla Semi, Freightliner eCascadia vagy éppen a Volvo VNR Electric. Végül, de nem utolsó sorban a hatalmas összegből több ezer elektromos töltőállomást is telepít az Amazon a kontinensszerte levő létesítményeiben.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen elektromos furgonokat akar vásárolni az amerikai vállalat, de jelenleg 100 000 Rivian Electric Delivery Van-ra van megrendelése. Az is könnyen lehet, hogy ezeket a furgonokat idehaza, Kecskeméten fogják legyártani.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!