A Daimler megkezdte az elektromos Freightliner eCascadia szállítását

0

A Daimler bejelentette, hogy elkészült elektromos kamionjának, a Freightliner Cascadiának az első két példánya. Igaz, ezek még nem a sorozatgyártásnak az eredményei, de ettől még a Penske és az NFI tesztüzem alá fogják vetni még augusztusban.

2019 végére pedig további darabokat akar a Daimler a cég rendelkezésére bocsátani. 2021-ben pedig várhatóan elindulhat a sorozatgyártás is!

Az eCascadia a piacvezető Freightliner Cascadia belsőégésű motorral működő vontatójának az elektromossá alakított változata. A Daimler szerint az eCascadia egyetlen töltéssel akár 400 kilométert is meg tud tenni, azaz tökéletesen alkalmas a városok közötti szállításra.

A tesztek eredménye alapján fogja a Daimler az elektromos kamionok jövőjét értékelni, és a későbbi projektjeiben felhasználni a tapasztalatokat. A németek egyébként sikeresen beelőzték a Teslát az elektromos vontatók gyártásával, lévén az amerikaiak jövő évig elhalasztották saját modelljük bemutatóját.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!