December 1-jén indul a Tesla Semi kiszállítása

0

Elon Musk hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdődik a Tesla Semi gyártása és december 1-jén indul el az elektromos kamion kiszállítása.

2017. Nem ma volt, mikor a Tesla vezérigazgatója bemutatta a Semi névre keresztelt tisztán elektromos kamionját. Nos, a befektetők és az első nagy rendelők azóta várják, hogy végre kézhez kapják a Tesla kamionját. Most azonban megtört a jég és Elon Musk hivatalosan is bejentette, hogy az autógyártó vállalata végre megkezdi a Semi gyártását. A kiszállítások pedig idén, december 1-jén indulnak. Továbbá Musk megjegyezte, hogy az elektromos kamion 805 kilométeres hatótávval rendelkezik és szuper élvezet vezetni.

Az első Semi modelleket természetesen a Pepsi fogja megkapni aki 2017-ben a Semi bemutatója után 100 darab elektromos kamiont rendelt elő. Az üzemanyagköltségek és a flottakibocsátás csökkentésére irányuló törekvésének részeként. 2021 novemberében a PepsiCo vezérigazgatója, Ramon Laguarta azt mondta, hogy a vállalat 2021 negyedik negyedévében várja az első Tesla Semi kiszállításokat. Nos, ez nem történt meg, de a Bloomberg információi szerint az élemiszer- és italgyártó arra számít, hogy idén, az év végéig 15 darab Semi elektromos kamiont kap a Teslától.

A gyártás és a kiszállítás hatalmas mérföldkő a Tesla életében, hisz a Semi gyártása évről évre csúszott. Idén augusztus 10-én, miután az amerikai szenátus elfogadta az inflációcsökkentő törvényt, Musk azt mondta, hogy a Tesla Semi 805 kilométeres változatának szállítása még idén megkezdődik. Nos, igaza lett.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!