Idén elindul a 800 km hatótávú Tesla Semi kiszállítása

0

Elon Musk a hivatalos Twitter csatornáján jelentette be, hogy még idén elindul a 800 km hatótávú Tesla Semi elektromos teherautó kiszállítása.

2017-ben mutatta be a Tesla a Semi névre keresztelt elektromos teherautóját, amit elsőként már 2019-ben piacra szerettek volna dobni. Ebből nem lett semmi, majd 2020 nyarán Elon Musk a Tesla első embere azt mondta, hogy “ideje a Tesla Semit a mennyiségi gyártásba küldeni.” Teltek a hónapok, majd megjelentek a Gigafactory Nevada közelében az első prototípus modellek és ezen Semi modellek saját töltőparkja.

Majd nem sokkal a Megacharger telepítések után Elon Musk azt mondta, hogy a Tesla Semi csak 2022-ben érkezhet meg a piacra az akkumulátor-ellátási korlátok miatt.

Bár úgy tűnt, hogy a Tesla azért kis mennyiségben gyártja a Semi teherautóját, de nem volt világos, hogy a vállalat ragaszkodik-e az új ütemtervéhez ami szerint 2022-ben leszállítja az első modelleket az ügyfeleknek. Musk később azt mondta, hogy nem számít az új termékek gyártására és szállítására a 2022-es évben, mivel a Model 3 és a Model Y gyártásának felfuttatására összpontosít a Tesla.

Azonban a Twitteren egy meglepetésszerű bejelentésében azt kommentálta Musk, hogy még az idén megkezdődik a 800 kilométer hatótávú Tesla Semi kiszállítása.

A vezérigazgató a “Master Plan, Part Deux”-ra hivatkozva tette ezt a megjegyzését, ahol elsőként vázolta fel a Tesla elektromos kamionjának építési ötletét. Egyelőre nem világos, hogy ki lesz az első szerencsés Tesla Semi tulajdonos, de nagy az esély, hogy a PepsiCo vállalaté lesznek az első példányok.