Musk most meg a Lucid számait trollkodta szét

0

Annak ellenére, hogy a Lucid Air elektromos szedán sok dicséretet kapott, a Lucid nem tud eleget gyártani belőlük. Elon Musk most ezt trollkodta szét.

A Lucid a közelmúltban jelentette be, hogy ismét csökkentenie kell a 2022-es gyártási céljait, miután korábban 20 000-ről 12 000-14 000 darabra csökkentette azt. Most a Lucid azzal állt a nyilvánosság elé, hogy várhatóan csak 6000-7000 Air gyártását engedhetik meg maguknak. Minderre pedig Elon Musk is reflektált.

Elon Musk régóta kritizálja a Lucidot, de míg korábban keményen és egyenesen fogalmazott a Tesla első embere, ezúttal viccesen próbálta meg tálalni a mondókáját mikor a termeléscsökkentésről szóló tweetre válaszolt.

“Több gyerekem született a második negyedévben, mint ahány autót képes volt gyártani a Lucid.”

A Lucid “rendkívüli ellátási lánc és logisztikai kihívásokra” hivatkozott a gyártási terv módosításának okaként. A vállalat 2022 első negyedévében mindössze 360 járművet szállított le, a második negyedévben 679-et, és állítólag összesen 1405 Air-t szereltek össze az első hat hónapban. A második negyedév bevétele meglehetősen alacsonyra sikeredett, 100 millió dollár alatti volt, ami elmaradt az iparági elemzők kezdeti előrejelzéseitől.

A Lucid azt is elárulta, hogy 37 000 Air-foglalása van jelenleg. Továbbá dolgozik az első SUV-ján, a Gravityn is, amely még jobb haszonkulcsot biztosíthat, mint a szedán. A Gravity várhatóan az év végén mutatkozhat be, és ha minden a korábban bejelentett tervek szerint alakul, valamikor jövőre indulhat a gyártás, így a Lucid járművek a vásárlók sokkal szélesebb köre számára jelennek meg.