Vitték a tisztán elektromos Renault modelleket, mint a cukrot 2019-ben

0

2019-ben a francia gyártó összesen 62 447 darab elektromos modellt értékesített világszerte, ami jóval meghaladja a 2017-es 36 300 és a 2018-as 49 300-as számokat. Ezzel pedig elég komolyan előreléptek a piacon a tisztán elektromos modelljeikkel.

A Renault e-autó eladásainak nagy részét a tisztán elektromos Zoe adta, melyből 48 269 darabot értékesítettek 2019-ben. Majd a Kangoo Z.E.-ből fogyott a legtöbb, összesen 10 349 darab. Majd a City K-ZE következett a sorban a maga 2658 darab eladott példányával, a kínai piacon. Ha hihetünk a pletykáknak akkor hamarosan az európai piacra is megérkezik az extra olcsó tisztán elektromos modell.

A sor végén a koreai piacra tervezett SM3 Z.E. és a Master Z.E jönnek. A Renault Twizyt nem sorolták ide, mivel azt sok piacon quadként tartják számon.

Oliver Murguet, a Renault ügyvezető elnökhelyettese közleményben elárulta, hogy „A csoport eladásai az utolsó negyedévben jelentősen megnőttek, hála annak, hogy új modelljeink kulcsfontosságú az olyan piacon mint Európa, Oroszország vagy India.”

„2020-ban az új Clio és az új Captur már egész évben profitot fog termelni, csakúgy mint a felpörgetett elektromos hadjáratunk, melynek első példánya az új Zoe és a hamarosan bemutatásra kerülő Twingo Z.E.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!