Eddig még csak pletykákat hallottunk arról, hogy az olcsó tisztán elektromos Renault City K-ZE az európai utakra is megékezhet, azonban a gyártó mindezt most hivatalosan is megerősítette!

Hirdetés

Áprilisban mutatták be a Renault legolcsóbb elektromos modelljét a Sanghaj Auto Show-n, amelyet akkor még csak Kínának szánt a gyártó. Mostanra azonban változott az álláspont, ugyanis a franciák bemutatták az újabb változatot ami már az európai piacon is kapható lesz.

“A Renault City K-ZE egy különleges változata Európába is megérkezik”, nyilatkozta Gilles Normand a Renault elektromos autókért felelős vezetője az Autocar-nak.

Továbbá a Renault alelnöke, Oliver Murget szerint az újdonság rendkívül népszerű lesz Európában, ugyanis egy olyan modellről van szó, amely ideális választás lehet az autómegosztó szolgáltatásokhoz. “A fiatalok nagy számban kölcsönzik majd ki ezt az autót, és ezért gondolom azt, hogy Európában elérkezett az A-szegmensbe tartozó autók ideje.”

Az európai modell változata egy sor biztonsági fejlesztést kap majd, miközben arra is számítani lehet, hogy a hatótávolságot is megnövelik. A kínai változatban mindössze egy 44 lóerős és 119 Nm-nyi nyomatékot biztosító elektromotor kapott helyet. A 0-60-as sprint 7 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 104 km/óránál lett meghúzva. Az ázsiai országban ezért a specifikációért 7978 eurót, vagyis 2.6 millió forintot kérnek a vásárlóktól, ám arra számítunk, hogy az elvégzett módosítások miatt Európában az ár valahol 11 ezer euró, vagyis 3.6 millió forint körül alakulhat majd.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/