A Renault K-ZE először április közepén mutatkozott be az e-cars.hu-n. Akkor csak annyit tudhattunk, hogy a Renault értelmezésében ez egy elérhető árú, stílusos, SUV formájú elektromos autó. Elsőként a kínai piacon lesz megvásárolható. Európa csak ezután,  1 évvel később következik majd. Az amerikai piac egyelőre nincs tervben.

Hirdetés

Ekkor csak annyit közölt a gyártó, hogy az autó NEDC-ciklus szerint mérve 250 kilométeres hatótávolsággal rendelkezhet, ami valós környezetben valamivel kevesebb mint 200 megtehető kilométert eredményezhet. Ezért elsősorban városi használatra szánja a Renault az elérhető árú városi crossovert.

Nemrég pedig megrendezték a hivatalos bemutatót a kínai piacon, és a Renault szerint a gyártási verzió mindössze kilencezer dollárnak megfelelő jüanba fog kerülni Kínában.

Az elektromos crossover három verzióban lesz elérhető, a kilencezer dolláros árcédulával ellátott modell a középső változatra érvényes. Az előre belengetett hatótáv mellett 33 kW-os elektromos motort kapott az elektromos újdonság. De talán a legfontosabb, hogy egy 26,8 kWh-s akkumulátort építettek a K-ZE-be, így pedig tényleg egy városi autót faragtak belőle ami egyenáramú gyorstöltésre is alkalmas lesz.

Az ár kecsegtető, de a minőség még kérdéses.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/