Érkezhet a tisztán elektromos Renault Twingo

0

Augusztus végén szivárgott ki a Renault e-autós terve, melyben tisztán látható, hogy 2022 körül érkezik a tisztán elektromos Twingo.

Ezzel a lépéssel a vállalat közvetlen riválist tud állítani a Volkswagen e-Up!-nak és az A szegmens más elektromos hajtású ferde-hátú modelljeinek. A franciák akár már jövőre bemutathatják a legújabb elektromos modelljüket!

Ali Kassai, a Renault terméktervezésért felelős vezetője így nyilatkozott az Autocar-nak: „Eredetileg is azt terveztük, hogy elkészítjük a Twingo tisztán elektromos változatát, majd láttuk, hogy alig van néhány töltőállomás és ezért lelassítottuk a projektet. Inkább a Zoe mellett tettük le a voksunkat, és most már készen állunk a Twingo elektromosítására is.

A Renaultnak könnyű dolga lenne a Twingo elektromosítására, ugyanis ugyan azt a platformot használja, mint a smart ForTwo és a ForFour, melyekből már adott az elektromos változat.

Továbbá nem is kellene mindent az alapoktól kezdenie a franciáknak, hisz 2013-ban mutatták be a Twin’Z névre hallgató elektromos tanulmányukat. Akkoriban ez a modell egy 68 lóerős elektromotorral, lítium-ion akkumulátorral és mindössze 980 kilogrammos súllyal mutatkozott be a nagyközönség előtt.

Mindenesetre szerintem sokan várják a tisztán elektromos Twingo-t egy korrekt árcédulával.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!