Az autók kétfajta akkumulátor teljesítménnyel és ezáltal kétféle hatótávolsággal rendelhetőek.

A magyar nyelvű brosúrát innen tudjátok letölteni!

6 érv a Renault ZOE mellett

Kompakt és karakteres kialakításával az Új Renault ZOE mozgásra születetett. Ez a minden ízében karakteres városi autó modern megjelenésével forradalmasítja hétköznapjait.

Az új ZOE a piacon elérhető legsokoldalúbb és legrugalmasabb elektromos kínálatot nyújtja:

A beépített Caméléon™ töltővel a ZOE az egyfázisú 2,3 kW-os állomásoktól egészen a három fázisú 43 kW-os töltőállomásokig tölthető (motortól függően).

A Renault büszke rá, hogy elsőként mutat be egy 100 %-osan elektromos autót 300 km-es hatótávolsággal normál használat mellett (ami 400 km-t jelent a NEDC szerint)! Az új Z.E. 40 akkumulátor az új piaci referencia, hiszen a vezetés élményét, a kényelmet és a csöndes működést mindenki számára elérhetővé teszi. Minden egyes Új Renault ZOE tartalmazza a szabadalmaztatott Caméléon™ töltőt. A választott verziótól függően ez 2–43 kW-os teljesítményt táplál az akkumulátorba. Mindössze 30 perc alatt 120 km-es* normál használat melletti hatótávolságra is feltöltheti az autót, egy megfelelő töltőállomás használatával.
Az R90 motorral felszerelt Új Renault ZOE a normál körülmények között 300 km-es hatótávolságot biztosít és maximum 22 kW-os teljesítménnyel tölthető fel. A 68 kW-os (92 LE) teljesítmény és a 220 Nm nyomaték kiváló teljesítményt, illetve akár 80 km/h sebességet biztosít.
A Q90 motor ideális választás, ha gyorsan szeretné azt feltölteni. A Caméléon töltő, egy 43 kW-os, gyors töltőállomás és az új Z.E 40 akkumulátor esetén az Új Renault ZOE akkumulátorás 80%-osra töltheti fel mindössze 50 perc alatt! 65 kW-os (88 LE) teljesítményével és 220 Nm nyomatékával a Q90 elektromos motor 100%-os vezetési élményt biztosít. A Q90 motor a normál körülmények között 280 km-es hatótávolságot képes biztosítani.
R110 motor a 80 kW-tal (108 lóerő) és 225 Nm-es nyomatékkal rendelkező R110-es elektromos motor a Renault ZOE Intens verzióján érhető el. A megnövekedett teljesítménnyel egy erőteljes és sokoldaú autó válik a Renault ZOE-ból, amelynek vezetése élvezetes marad a város utcáit elhagyva is. A R110-es motor is, hasonlóan kisebb társához maximálisan 22 kW-tal tölthető és 300 km-es hatótávolságot lehet vele elérni normál használat mellett.

Interaktív hatótávolság szimulátor a Renault honlapján elérhető!

Teljesítmény (kWh/LE) Nyomaték (Nm) A Caméléon töltő töltési kapacitása (kW)
R90 68/91 220 Univerzális egy-/háromfázisú, 2–22 kW-os csatlakozás
Q90 65/88 220 Univerzális egy-/háromfázisú, 2–43 kW-os csatlakozás
R110 80/108 225 Univerzális egy-/háromfázisú, 2–22 kW-os csatlakozás
[ult_createlink title=”Renault ZOE árlista letöltése” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.renault.hu%2Fcontent%2Fdam%2FRenault%2FHU%2FPDF%2Fpricelists%2Fzoe-price.pdf||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″]

RANGE OPTIMIZER rendszer segítségével optimalizálható a hatótávolság:

1) A fékezési energia visszanyerése

Lassítás, fékezés: újratöltés! Az Új Renault ZOE hatótávolságának optimalizálása érdekében mérnökeink úgy alakították ki az autó rendszerét, hogy az a lassítás vagy fékezés során képes legyen visszanyerni a kinetikus energiát. Az akkumulátor újratöltődik, amikor elveszi a lábát a pedálról, illetve akkor is, amikor a fékpedált megnyomja.

2) Hőszivattyú

Szeretné úgy hűteni vagy fűteni autóját, hogy közben nem használ fel túl sok energiát az Új Renault ZOE akkumulátorából? A Range Optimizer hőszivattyújával ez lehetséges! A reverzibilis rendszernek köszönhetően a hatótávolság változatlan marad, miközben 2 funkcióra is lehetőség nyílik: az utastér hűtése a modern-klasszikus légkondicionálás használatával, illetve fűtése a környezet hőjének felhasználásával. Okos megoldás!

3) Michelin Energy™ E-V gumiabroncsok

Élvezze a MICHELIN vadonatúj, kifejezetten az elektromos autók számára kifejlesztett választékának rendkívül halkan gördülő gumiabroncsait. Mindez változatlan fékezési kapacitás, illetve az Új Renault ZOE úttartásának megtartása mellett.

4) Caméléon™ töltő

A Caméléon™ töltő folyamatosan a lehető legtöbb energiát használja fel, ezáltal jelentősen csökkentve a töltéshez szükséges időt. Használatával még egy rövid idejű töltés is nagy hatótávolságot biztosíthat.

5.1) Az akkumulátor előmelegítése

A ZOE új Z.E. 40 akkumulátorát hideg időben előmelegítheti. Ez a funkció képes felmelegíteni az Új Renault ZOE akkumulátorát, majd szükség esetén lehűti azt. Vezetés közben a rendszer automatikusan fenntartja az akkumulátor optimális hőmérsékletét.

5.2) Hőmérséklet előzetes beállítása

Az utastér hőmérsékletének előzetes beállításának köszönhetően az Új Renault ZOE hűtése vagy fűtése már a töltés során is beállítható. Ennek a funkciónak köszönhetően a hőkomfort eléréséhez felhasznált energiát a rendszer nem az akkumulátorból nyeri ki.