Úgy tűnik, hogy a Peugeot vezetőit is meglephette az elektromos 208 sikere és talán ennek hatására is döntöttek úgy, hogy autós portfóliójuk további tagjait is elektromos (plug-in hibrid, vagy tisztán elektromos) hajtáslánccal párosítják. Természetesen a jövőre már érvényes szigorú EU-s CO2 kibocsájtási normák megléte is ezen irányba tereli a Peugeot terveit. Ahogyan a lehetséges elektromos Toyota Aygo esetében már megírtuk, nem csak a böhöm köbcentis belsőégésű-motorok kora jár le hamarosan, de a városi környezetbe szánt kisautó kategóriának is össze kell szedni magát, ha nem akar utánuk a gyárt komoly büntetéseket fizetni! Bár a Peugeot 308 nem éppen a „városi szaladgálós” kategóriában versenyez, most mégis ez lehet a Peugeot következő nagy dobása elektromos fronton!

Hirdetés
Peugeot 308 – 2019

Az erre irányuló tervekről Jean-Philippe Imparato CEO beszélt az Autonews magazinnak egy interjú kapcsán. Elmondása szerint a 308 először plug-in hibrid, majd később tisztán elektromos meghajtást kap, az EMP2 padlólemezre építve. Ez a padlólemez ad egyébként otthont az Opel Grandland X plug-in hibrid két verziójának is (elsőkerék-és öszkerékmeghajtás). Érdemes tudni, hogy a PSA Csoport még nem adott ki tisztán elektromos járművet EMP2 padlólemezre alapozva, a 308 méretosztályában játszó 3008 SUV és az 508 is jelenleg csak plug-in hibrid verzióban elérhető.

Peugeot 508 plug-in hibrid

Ahogyan azt a cikk elején leírtuk, a Peugeot-nál is érzik az emberek növekvő igényét az elektromos meghajtásra! Csak Franciaországban október óta az új 208 előrendeléseiben már 12%-os részesedése van az elektromos variánsnak! Ráadásul ezek valós megrendelések már, nem csak foglalások, vagy érdeklődések!

„Valami egyértelműen változik – egyre több vásárlónk érdeklődik az elektromos meghajtás iránt”

A PSA-nak egyébként nem csak a Peugeot márkával vannak nagy villamosítási tervei. Még októberben a csoport fejlesztési vezetője, Gilles Le Borgne megerősítette szintén az Autoexpress Magazinnak, hogy a C4 -bő is készül hamarosan az elektromos kiadás. Sőt, a szintén kisautó kategóriában játszó Citroën C1 is szintén megkaphatja a maga elektromos meghajtását Linda Jackson Citroën vezérigazgató szerint, természetesen e-CMP alapokon.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/