Peugeot 508 és 508 SW, a két új fél-elektromos

0

Alig néhány nappal ezelőtt mutattuk be a Peugeot 3008 GT plug-in hibrid változatát, most pedig két újabb típus, az 508 és az 508 SW is csatlakozik a PHEV hajtású modellek táborához.

Mindkét modellt egy 1.6 literes, 180 lóerős PureTech benzinmotor és egy 110 lóerős elektromos motor hajtja, amik összeségében 225 lóerőt biztosítanak a vásárlónak.

Tisztán elektromos üzemmódban az 508 54, míg a kombi változat 52 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel a WLTP adatok szerint. Az energiát egy 11.8 kWh-s akkumulátor tárolja. Töltése pedig normál 230V-os hálózati csatlakozóról hét órát vesz igénybe. Azonban a Peugeot modelljei egy falra szerelhető töltővel 1 óra 45 perc alatt is teljesen fel tudna töltődni, köszönhetően a 6.6 kW-os fedélzeti töltőnek.

A plug-in hibrid 508 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 1.3 liter, károsanyag-kibocsátása pedig 29 gramm. A kombi változat esetében ezen értékek 1.3 liter és 30 gramm körül alakulnak.

Jó látni, hogy a Peugeot az ígéretéhez híven az összes modelljét próbálja elektromosítani, még ha részben is de legalább elkezdődött valami.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!