Esélyes az elektromos Toyota Aygo?

0

Egyre inkább komoly az esély arra nézve, hogy a Toyota megépíti az Aygo kisautó tisztán elektromos változatát és a hibrid vonalat kihagyva rögtön tisztán elektromossá tervezi az újdonságot.

A Toyota 2014 óta árulja Európában az Aygot és egy tisztán elektromos kivitelnek igencsak nagy keletje lenne, hiszen egyre több olyan város, vagy városrész lesz a kontinensen, ahová a behajtás csak emissziómentes autóval lehetséges! A legutóbbi példa erre London, aminek központi városrészét ilyen besorolás alá vitték 2019 áprilisa óta.

Ha megépíti a Toyota a tisztán elektromos Aygo-t, akkor ez lesz a negyedik ilyen járműve, amit 2020-21-re elérhetővé is tenne. Az eddigi modellek, amik már tervezés alatt állnak:
Toyota CH-R
Toyota PROACE és PROACE CITY
Lexus UX300e

További Aygo érdekesség, hogy az Automotive News szerint az elektromos Aygo számos komponense a PSA csoporttól származna, mint ahogyan az a fent nevezett haszongépjárművek esetében is.

Az amerikai e-autós piac leginkább a nagy, terebélyes SUV-kat szereti, ha már elektromos autó. Ezzel szemben az európai piac inkább az A-szegmens felé tágul, olyan résztvevőkkel, mint a Honda e, a VW e-UP! (valamint Skoda Citigo e iV, Seat Mii), így lenne létjogosultsága az elektromos Aygonak is Európában, amit amúgy a jövő januárban életbelépő szigorítások után is büntetlenül árulhat belsőégésű motorral a Toyota, hiszen kínálatának több, mint a fele már most is mild-hibrid!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!