Megy a tusakodás nagyon a Tesla és a Porsche között, mióta az utóbbi kijött a Taycannal. Bár személyes meglátásom, hogy ezúttal nem a német gyártó borzolja a kedélyeket, hanem Elon Musk megmozdulásain érzem a bizonyítani akarást.

Hirdetés

Kezdődött az egész azzal, hogy a Taycan bejelentése után Elon Musk bejelentette, a Model S is ott lesz a németországi Nürburgring versenypályán, ahol különböző gyártók tesztelhetik sajtónyilvánosság előtt autóikat. A Tesla ide egy komolyabban átalakított, 3 motoros, 7 személyes “plaid” Model S-el készül, melyet először úgy volt, hogy Nico Rosberg vezethet, de végül kétségessé vált a pilóta személye.

A Nürburgring vázlatos rajza

Bár a hivatalos körmérés majd csak szeptember 21-én lesz, a tesztek addig is folynak és úgy tűnik, jelenleg a Tesla a gyorsabb! Addig is egy páros Supercharger villámtöltőt telepített az amerikai gyártó a pálya mellé, csak hogy otthonosabban érezze magát az autó:

Az electrek magazin szerkesztője, Fred Lambert rákérdezett a Teslánál, hogy az oszlop ideiglenes-e, amire azt a választ kapta, hogy nem:

Az oszlopok kivitele (V2 vagy V3), valamint minden más információ ismeretlen, ráadásul a Tesla hivatalos térképén sincsenek fent.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/