Lehet, hogy már sok olvasónknak a könyökén csöpög a napi Tesla hír, de mindenképp cikket érdemel egy olyan autógyártó amit 16 éve alapítottak. Ez idő alatt ez az autógyártó pedig gyökerestől forgatta fel a világ gépjárműpiacát, olyannyira, hogy a legtöbb nagy múltú autómárka még a mai napon kiadott elektromos modelljeivel is csak kullog a Tesla után.

A hét nagyon mozgalmas volt a kaliforniai e-autó gyártó számra az európai piacon (is). Kezdjük az eladási rekorddal amit a második negyedévben ért el a Tesla, melyet a kiváló minősítésű Tesla Model 3 Euro NCAP törésteszt követett. Majd a brit Auto Express az Év Autója díjjal jutalmazta a legkisebb modellt és ne felejtsük el, hogy Hollandiában messze uralta az ország teljes autópiacát 2.487 darab átadott modellel júniusban. És ha mindez még nem volt elég akkor, a németországi elektromos autós eladásokat is megnyerte a Tesla Model 3 júniusban.

2019 júniusa volt a második legjobb hónap Németországban mikor diadalmaskodtak az elektromos autók. Júniusban összesen 8.631 darab hálózatról tölthető elektromos e-autót regisztráltak, ez 49%-al több mint egy évvel korábban. Ezzel pedig már 2,65%-osra nőtt a környezetkímélő autók részesedése az országban.

Látható, hogy a tisztán elektromos autókból több került forgalomban mint plug-in hibridekből júniusban. Akárcsak itthon, Magyarországon.

  • Tisztán elektromos modell: 5.760 darab
  • Plug-in hibrid modell: 2.871 darab
forrás: insideevs.com

Tehát Németországot is bekebelezte a Tesla Model 3, összesen 1.336 darab autót helyeztek forgalomba júniusban. Az első hat hónapban pedig 5.350 darab Model 3 talált gazdára.

A Model 3-at a Renault ZOE követte 1.020 darabbal, majd a Mitsubishi Outlander PHEV végzett a harmadik helyen 915 darab regisztrált autóval. A negyedik helyen pedig a BMW i3 állt 714 darab eladott modellel.

Ez még csak a kezdet, ha hihetünk a pletykáknak akkor Elon Musk és csapata valami egészen elképesztő gyártókapacitás-növelésre készül. Ezzel pedig még több modellt tudnak az utakra “szórni”.

Jó hír, hogy már itthon is elérhetőek ezek a modellek és nem kell érte külföldre autózni. A nemrég nyílt Tesla Universal csapata teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat és kedvező finanszírozási szolgáltatásokat kínál a leendő Tesla tulajdonosoknak.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/