Letarolta a teljes holland autópiacot a Tesla Model 3 júniusban

0

Tegnap arról írtunk, hogy az Év Autója díját nyerte meg Angliában a Tesla Model 3, ma pedig arról, hogy júniusban az egész holland autópiacot bekebelezte.

A most megjelent holland statisztikák szerint összesen mindegy 4.543 darab elektromos autót adtak el múlt hónapban az országban. Ez 97%-al több mint egy évvel korábban, ezzel a lépéssel pedig az e-autók piaci részesedése 11%-ra emelkedett.

forrás: insideevs.com

A 4.543 darabos eladással már az e-autós szektor is kimagasló eredményt ért el júniusban, de a legmeglepőbb az, hogy ennek több mint a felét a Tesla Model 3 értékesítése tette ki. Egészen pontosan 2.487 darab Model 3-t helyeztek üzembe, és ezzel nem csak a saját kategóriájában jeleskedett, hanem Hollandia teljes autópiacát is uralta júniusban! Az első félévben összesen 6.063 darab Model 3-as talált gazdára Hollandiában.

Ezek a modellek már a magyar forgalomba helyezést várják!

A 6.063 leszállított Model 3-assal pedig az elektromos autók eladásának a 30 százalékát tudhatja magáénak a kis Tesla.

További érdekesség, hogy a második helyen a Hyundai Kona EV állt a maga 370 darab leszállított elektromosával, míg a harmadik helyre a Kia Niro EV került 272 darab modellel.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!