A brit hetilap, az Auto Express 2012 óta jutalmazza különböző díjakkal a szigetországi járműveket. Pontosan ebben az évben kezdte meg a Tesla a Model S-ek kiszállítását, majd három évvel később pedig megérkezett a Model X. Az első jobb kormányos Tesla 2014-ben jelent meg az angol piacon, viszont a jelenlegi Model 3 hamar a vásárlók szívébe lopta magát.

2019 júniusában érkezett meg az első angol közútra szánt hármas modell, röviddel ezután pedig az Auto Express az Év Autója díjat adományozta a legkisebb Teslának.

Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője szerint az a tény, hogy a Tesla mindössze 16 éves, még inkább a figyelemre méltóvá teszi a Model 3 eredményeit. Ez egy olyan autó, amely rendkívüli vezetési élményt nyújt. Olcsó a fenntarthatósága, biztonságos és praktikus akár egy család számára is. A legújabb technológiákat zökkenőmentesen integrálja a Tesla a mindennapi életbe, ezáltal pedig még inkább felhasználó baráttá teszi a hármas modellt. Ez a tökéletes autó a modern kor számára!

Egyedül a kormányzást kritizálták az Auto Express emberei, de ennek ellenére az autó dinamikájával és képességeivel nincs semmi gond és valóban meglepi a vezetőt az első “gázadás”.

Az Auto Express az év autója díj mellett további 30 kategóriába rangsorolja az autókat, négy közülük közvetlenül kapcsolódik az elektromos autókhoz. Az év megfizethető elektromos autója díjat a Kia e-Niro kapta, míg az év prémium elektromos autója díjat is a Model 3 zsebelte be.

Tehát bizton állíthatjuk, hogy a legfrissebb Tesla modell egy tökéletesre csiszolt elektromos autó a piacon. Szerencsénkre már idehaza is elérhető az “amerikai álom”! A nemrég nyílt Tesla Universal bemutatótermében és átadópontjában meg lehet csodálni ezeket a modelleket, ahol a Tesla Universal kedvező finanszírozási szolgáltatásokkal várja a leendő Tesla-vásárlókat, teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/