Ismét rekord gyorsasággal kaptuk meg a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztályától a júniusi zöld rendszámmal kapcsolatos adatokat.

A Belügyminisztérium gépjármű-nyilvántartása szerint az év első öt hónapjában 3.423 zöld alapszínű rendszámmal rendelkező autót állítottak forgalomba hazánkban. Így 12 ezer 983-ra nőtt az e-járművek száma. A több mint tízezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (5.677), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (3.908) és a tölthető hibridek (3.397).

Június kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 6.573, míg vidéken 6.410 e-kocsi található.

Továbbá érdemes megnézni, hogy miként nőttek a tisztán elektromos autók eladási számai az utóbbi egy hónapban:

Júniusban 272 tisztán elektromos autót helyeztek üzembe, míg az 5N-ből és az 5P-ből mindössze 181 és 94 darab talált gazdára.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/