Eladási rekordot döntött a Tesla a második negyedévben

0

Nagyon keményen hajtott a Tesla az elmúlt hetekben, hogy végre újabb rekord negyedévet zárjanak az értékesítésben. Megérte!

Többször lehetett olvasni, hogy a Tesla és Elon Musk ideiglenes átcsoportosítással más területekről rendel át dolgozókat, hogy időben leszállítsák a legyártott autókat ezzel pedig felpörgetnék az eladásokat. Sőt, volt olyan hír is, hogy prémiumot kaptak azon dolgozók akik kiválóan teljesítettek az elmúlt hónapok során. Pár napja már sejteni lehetett, hogy a Tesla nagyon közel jár a rekorddöntéshez és még kérdéses volt, hogy sikerülhet-e. Sikerült!

Magyar idő szerint tegnap este a Tesla kiadta a 2019 második negyedévi szállítási és gyártási számait, melyből kiderül, hogy közel 5000 autóval megdöntötte a korábbi rekordját. Akkor 90.700 globálisan elkészített és leszállított autóval értek el rekordot.

Mára pedig a Tesla megerősítette, hogy rekord termelést értek el 87.048 járművel és mintegy 95.200 leszállított modellel világszerte!

Termelés A szállítások
Model S és X 14.517 17.650
Model 3 72.531 77.550
Teljes 87.048 95.200

 

Mindez jelentős növekedést jelent az előző negyedéves eredményekhez képest, ugyanis akkor 50.900 darab Model 3 és 12.100 darab Model S-t és X-et tudtak „csak” leszállítani.

A Tesla közleménye szerint a harmadik negyedévben tovább növekedhet a legyártott és kiszállított modellek száma, ugyanis tovább növekedett a megrendelések száma a fenti modellekre!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!