Kiváló lett a Tesla Model 3 Euro NCAP töréstesztje

0

Minden, Európában forgalomba kerülő új típusnak törésteszteken kell megfelelnie, nem volt ez másként a Tesla Model 3 esetében sem, ami idén februárban kezdte meg hódító útját a kontinensen.

Mivel az idei az első hivatalos éve most van a típusnak, így az Euro NCAP törésteszt keretein belül vizsgálták az amerikai járgányt a vizsgabiztosok. A Model 3 pedig nemcsak hogy hozta a korábban jó eredménnyel záró Model S és X színvonalát, de túl is szárnyalta azokat, hiszen minden vizsgált kategóriában szinte hibátlanul teljesített.


Az elérhető 100 pontból 94-et kapott meg a kis Tesla. A felnőtt utasok védelmére 96%, míg a gyermek utasok védelmére 86%-os értékelés járt a típusnak.

A tesztintézet vezető kutatója, Matthew Avery így jellemezte a Tesla Model 3 képességeit:
„A Tesla Model 3 az egyik legmagasabb pontszámot érte el a biztonsági rendszerek kategóriájában. Az ütközéselhárító segédrendszer első osztályú, az autonóm vészhelyzeti fékezés és az ütközésre előre figyelmeztető rendszerei kiváló teljesítményt mutatnak. Remek munkát végeztek a Tesla mérnökei, amikor a lehető legjobban kihasználták az elektromos architektúra strukturális előnyeit. Az ütközési erőket sikeresen csökkenti a mechanikus motor hiánya, valamint az autó alacsony gravitációs súlypontja. A Tesla Model 3 valóban ki tudja aknázni az architektúra minden előnyét”

Az alábbi táblázatban a most vizsgált autók értékelése tekinthető meg:

Úgy tűnik tehát, hogy Elon Musk és a Tesla a lehető legkomolyabban veszi vásárlói és azok utasainak védelmét!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!