Megkezdődött a tisztán elektromos Volkswagen Golf tervezése

0

Szerencsére a Volkswagen is eljutott arra az elhatározásra, hogy nem szabad veszni hagyni az olyan bejáratott és meghatározó neveket, mint a Golf.

Az ID.3 bemutatkozásával a gyártó célja az volt, hogy az addig piacvezető Golf modelljét leváltsa, és azt a tisztán elektromos ID.3 vegye át. Azonban az ID.3 bár népszerű, valamiért mégsem sikerült akkora sikert aratnia, mint a Golfnak. Persze mondhatjuk, hogy még csak pár év telt el az ID.3 pályafutásából, de az már most látszik, hogy a típus nem tudja hozni a várt mutatókat ezen a téren.

Hogy ez mennyire játszott közre a Golf név visszahozásában, azt sosem fogjuk megtudni. Az azonban biztos, hogy hosszas tili-toli után végül a Volkswagen arra jutott, hogy a Golf marad a kínálatban. Természetesen ezt a típust is átemelve a tisztán elektromos meghajtású jövőbe.

Tavaly beszélt a Golf visszatéréséről az angol Autocar magazinnak Thomas Schäfer VW márkafőnök, aki úgy látja, hogy 2028 körül térhet vissza a Golf, immár kizárólag tisztán elektromos formában, az ID.2 és az ID.3 közé pozícionálva. Ráadásul már a vállalat akkori legújabb fejlesztésű SSP padlólemezére megépítve.

Május 8-án, a Financial Times londoni Future of the Car Summit rendezvényén a Volkswagen vezérigazgatója, Thomas Schäfer megerősítette, hogy a Golf körüli munkálatok megkezdődtek. Továbbá Schäfer elmondta, hogy a cég már elkészítette az elektromos kompakt ferdehátú első tervezési vázlatait, bár konkrét részleteket nem árult el a vezető. Ezeket még egy jó ideig a legbiztonságosabb széfben őrzik a VW felsővezetői.

Sajnos a tervezett 2028-as bemutatkozásig még rengeteg idő van hátra. Azt azonban már most tudni, hogy név szempontjából az ID. előtag nem várható, tehát jó eséllyel egyszerűen csak „Golf” néven érkezik majd az újdonság. Schäfer még azt is elmondta, hogy nem féltik a Golfot az egyre csak növekvő népszerűséggel bíró SUV-kategóriától, hiszen a Golf egy igen széles körben szeretett autó.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!