Újabb frissítésekkel tökéletesítené a Volkswagen az ID.3-at

0

A Volkswagen ID.3 tisztán elektromos autó a gyártó egyik legfontosabb e-modellje, legalábbis Európában. Az Egyesült Államokba abszolút nem is szállít belőle a Volkswagen, míg Kínában is inkább az ID.4 a húzómodell. Azonban az öreg kontinensen igenis az ID.3 az egyik legnépszerűbb elektromos Volkswagen és a gyártó is tudja ezt, éppen ezért dönthettek úgy a talán egy éves korba sem ért frissítés után, hogy újra hozzányúlnak a típushoz és reszelnek pár részleten.

Miután a 2023-as facelift-ben javult a karosszéria és a felhasznált utastéri anyagok minősége, most inkább a részletekre helyezte a vállalat a frissítés mibenlétét. Illetve a Pro S vásárlói ezentúl megnövelt teljesítménnyel gazdálkodhatnak, hiszen 150-ről 170 kW-ra nőtt az ID.3 Pro S kivitelek teljesítménye. A növekedett teljesítmény ellenére is azonban itt is megmarad a régebbi elektromos hajtáslánc, vagyis az APP310, a régebbi nyomatékértékkel, ami 310 nm. Azonban a hatékonyságon mégis tudott reszelni a VW, így már 559 km a WLTP hatótávja az új ID.3-nak, szemben az egy évvel ezelőtti 546 kilométerrel. Az ID.3 Pro S továbbra is a 77 kWh kapacitású akkumulátort használja.

Szintén a Pro S sajátja lesz (egyelőre) az akkupakk előre temperálása, ha egy töltőt adunk meg úti célnak. Ezzel rövidül a töltési idő és az akkucellák élettartamának is jót tesz az előtemperálás. A funkció egyébként manuálisan is aktiválható lesz. Az ID.3 Pro esetében azonban nincs változás – itt marad a 150 kW-os teljesítmény és az 58 kWh-s akkumulátor. Összességében tehát ez azt jelenti, hogy az ID.3 esetében már három különböző hajtáslánc is megjelent: az APP310 (150 kW), a továbbfejlesztett APP310 (170 kW) és az APP550 (két teljesítményfokozattal a GTX változatokhoz).

A 2023-as facelift-ben a korábban telepített tíz hüvelykes kijelzőt egy tizenkét hüvelykes érintőképernyő váltotta fel. Ezt azonban most ismét nagyobbra cserélik, ugyanis a VW most egy 12,9 hüvelykes érintőképernyőt jelentett be. A legjobb pedig, hogy az érintőképernyő alatti érintőcsúszka is világít végre!

Az ID.3 további újdonságai közé tartozik az IDA hangsegéd ChatGPT-integrációval. Ez lehetővé teszi számos járműfunkció vezérlését és kérdésekre ad választ online adatbázisok, például a Wikipédia elérésével.

Ezenkívül az ID.7-ben bevezetett wellness-alkalmazás is elérhetővé válik: ez a környezeti világítást, vagy éppen a légkondicionálást használja a különleges hangulatok megteremtéséhez – „Fresh Up” (frissítés), „Calm Down” (ellazulás) és „Power Break” (szünet). A többfunkciós kormányt is testre szabták, de sajnos a borzalmas érinthető felületek változatlanul megmaradtak.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!