2025-ben érkeznek meg a NIO 30 ezer eurós elektromos autói Európába

0

A NIO megfizethető autókat prezentáló márkáiról idén még nem sok szó esett. Utolsó ilyen cikkem arról szólt, hogy a NIO ezekkel a márkákkal már be is célozta Európát, ahol egyébként maga az anyavállalat is jelen van. Érdeklődés pedig bizonyára akad, hiszen a NIO vélhetően nem fog egy bizonyos szint alá bemenni ezen olcsóbb elektromos autói esetében sem. Így kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak végül elő a marketingesek és a mérnökök.

Érdekes módon a két új almárka nevének kapcsán egyre több, ám különböző nevet lehet hallani. Ami eddig biztosnak tűnik, az a Firefly, míg a másik esetében volt már szól Alps-ról és a legújabb kínai cikkek már Onvo néven emlegetik a második márkát. Jó lenne, ha a NIO végre rendet tenne ezen a téren és hivatalosan is elmesélné, mik a tervei ezen a fronton.

Ami azonban biztos, hogy a NIO nem fog a véletlenekre hagyatkozni és minden lehetőséget megmozgat az új almárkák sikere érdekében. A két új márka közül a Firefly elérhetőbb lesz, kisebb modelleket kínálva várhatóan 30 ezer dollár alatti áron. Mindezt Nicolas Vincelot, a NIO France vezérigazgatója erősítette meg egy francia-kínai üzleti találkozón.

Az olcsóbb modelleket kifejezetten azoknak készítené a NIO, akiknek nincs szükségük a legújabb technológiák sokaságára. A NIO elektromos autók nagyok és tele vannak csúcstechnológiás funkciókkal, ami meglehetősen drágává teszi őket. A Firefly elektromos autók hozzávetőleg 40 százalékkal olcsóbbak lennének, mint a főmárka modelljei. Ezek pedig olyan közelgő elektromos autókkal versenyezne, mint a VW ID.2, Škoda Epiq, vagy éppen a Renault 5 e-tech.

A NIO elektromos autóihoz hasonlóan a Firefly elektromos járművek is támogatják az akkucserét, bár Vincelot szerint a NIO ezen kategóriában az autók eladására és lízingelésére helyezi a hangsúlyt.

Továbbá Vincelot szerint a vállalat 2025-ben mutathatja be az új márkát, ugyanabban az évben, amikor a már említett VW-Csoportos autók is megtámadnák a piacokat. A Firefly modellek esetében a másik várható minimum az akkupakk lesz, melynek révén a Firefly modellek is tudnák majd 450 km környéki WLTP hatótávot.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!