Ekkor érkezhet a Volkswagen nyolcmilliós elektromos autója

0

Számtalan pletyka és homályos kijelentés után végre a Volkswagen is kilátásba helyezte, hogy az olcsó, nyolcmilliós elektromos autója, az ID.1 2027-ben láthatja meg a napvilágot.

A Volkswagen sem szeret kimaradni a jóból és pontosan látják, hogy idén világszerte eljön majd a kicsi, viszont éppen ezért e-autós szemmel rendkívül olcsó modellek ideje. Tavaly igen nagyot durrant az ID.2all tanulmányautó bemutatkozása, amit a Volkswagen maga is nagyjából 25 000 eurós induló árral tudna majd értékesíteni, és a képeket elnézve egy igen kellemes elektromos autót kaphatunk ezért a pénzért.

Az autót tavaly tavasszal mutatta meg a Volkswagen és nagyjából fél évvel ezután robbantotta az újabb bombahírt a német vállalat, miszerint még az ID.2all áránál is kedvezőbb árú elektromos autót mutatna be. Itt már inkább 20 000 euróról beszéltek a gyáriak és az ID.1 lett többször is elejtve, mint lehetséges név.

Most újabb infómorzsák láttak napvilágot erről az extrán olcsó, nyolcmilliós elektromos autóról, amit a VW márkafőnöke, Thomas Schäfer terített a nagyközönségnek. Ennek alapján a húszezer eurós elektromos Volkswagen valóban az ID.1 munkacímet viseli és erősen dolgoznak azon, hogy 2027-ben piacra dobhassák. A folyamatok nem állnak meg egészen a premierig, amin Schäfer szerint négy projektcsapat dolgozik az elektromos járművekre vonatkozó javaslatokon, és egy reprezentatív jármű már létezik is.

A pontos megvalósítás és a jármű gyártásának helye még eldöntésre vár. „Ez gazdaságilag rendkívül nagy kihívást jelent” – mondta Schäfer a Der Spiegel magazinnak. A magas akkumulátorköltségek miatt 20 000 eurós ár csak akkor érhető el, ha jelentős mennyiségben gyártják a járművet.

A bevezetőmben is említett ID.2 sorozatgyártásra érett változata 2025 végén kerül bemutatásra, 2026-ban pedig az értékesítések is megindulnak, vélhetően a belengetett 25 000 eurós ár is tartható lesz. Ám azt egyelőre nem tudni, hogy a premierkor elérhető lesz-e az olcsóbb LFP cellás változat is. Schäfer elmondása szerint az ID.1 érkezési dátumát „szándékosan” egy évvel a 2026-ra tervezett ID.2 utánra időzítették.

Tervek tehát vannak az olcsó elektromos autó előállítására, ezek az ID.2 és az ID.1 lesznek és a jelek szerint a VW komolyan is veszi ezeket a projekteket, hiszen az összes konkurens ezen a témán dolgozik. Ha jót akarnak maguknak, nem maradnak ki a buliból.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!